Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung Exynos İşlemciler Konusunda Açıklama Yaptı

Samsung Exynos işlemci konusunda açıklama yaptı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi ülkesinde kendi geliştirdiği Exynos işlemci yerine Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri kullanması üzerine açıklama yaptı. 

samsung exynos islemciler konusunda aciklama yapti 2

Bilindiği gibi Samsung Galaxy S ve Note serisi modellerinde iki farklı işlemci kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da satışa sunulan modellerde Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerini kullanan Samsung diğer ülke pazarlarında ise kendi geliştirdiği Exynos işlemcilerini kullanıyor. Samsung’u yıllardır uyguladığı bu politika Galaxy S20 ailesi ile birlikte bir şikayet konusu haline geldi. Aynı parayı ödeyerek, daha düşük performans sunan Exynos işlemciye sahip Galaxy S20 modelleri kullanmak istemeyen tüketiciler, Samsung’a baskı yaparak Qualcomm Snapdragon işlemcili model talep etmişti. Tüketicilerin bu hamlesinin ardından Samsung ilk olarak kendi ülkesinde satışa sunduğu Galaxy S20 modellerini Qualcomm Snapdragon işlemci ile satışa sunmuştu. 

Bu durum Samsung şirketinde yeni bir krizin başlangıcı oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Samsung, Galaxy S20 modellerinde kullanılan Samsung Exynos 990 işlemcileri ile Qualcomm Snapdragon 865 işlemcileri arasında gerçek hayatta uygulanan testlerde herhangi bir fark olmadığını belirtti. 

Samsung her ne kadar bu yönde açıklama yapsa da yapılan testler bunu göstermiyor. Yapılan testlere göre Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisine sahip Galaxy S20 modelleri daha güçlü performans sunuyor. Qualcomm işlemcilere sahip olan Samsung Galaxy S20 modelleri ayrıca daha hızlı bir şekilde fotoğraf çekebiliyor ve daha yüksek batarya performansı sunuyor. Samsung’un benzer politikası Galaxy Note 20 modellerinde sürdürür sürdürmeyeceği merak konusu. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.