Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung 5G Destekli Telefonlar İçin Özel OLED Ekran Geliştirdi

Güney Koreli ekran üreticisi Samsung 5G telefonlar için OLED ekranını duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5G destekli akıllı telefonlar için özel bir OLED ekran geliştirdi.

samsung 5g destekli telefonlar icin ozel oled ekran gelistirdi 2

Samsung’un ekran üreticisi olan Samsung Display, yeni nesil 5G destekli akıllı telefonlarda kullanılmak üzere özel olarak optimize edilen yeni OLED ekranını tanıttı. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre yeni OLED ekran mavi ışık emosyonlarını azaltıyor ve bu sayede daha düşük güç tüketiyor. Samsung’un yeni ekranı ayrıca dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu olan SGS’ye göre “Eye Care Display” sertifikasına sahip.

Bağımsız bir güvenlik sertifikasyon kurumu olan Underwriters Laboratories tarafından da onaylanan Samsung’un ekranı yüzde 6.5 oranında mavi ışık yayılımına sahip. Geçtiğimiz yıllarda satışa sunulan OLED ekranlarda bu oran yüzde 7.5 seviyelerindeydi.

Underwriters Laboratories raporlarına göre Samsung’un yeni OLED ekranının güç tüketimi bir önceki modellere göre yüzde 15 oranında azaldı. Yapılan testlerde ise güç tüketiminin 1.5W’dan 1.3W’a düştüğü görüldü. Samsung’un yeni nesil amiral gemisi Galaxy S20 modellerinde de Samsung Display tarafından üretilen ekranlar kullanılıyor. Eye Care sertifikasına sahip olan bu ekranlar 120 Hz ekran yenileme hızı sunuyor. Samsung’un yeni nesil OLED ekranlarının hangi telefonlarda kullanılacağı şimdilik bilinmiyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.