Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rusya Facebook ve Twitter’ı Yasaklamayı Planlıyor

Rusya popüler sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter ve Facebook’u kısa süre içerisinde yasaklayabilir. 

Rusya sosyal medya platformların engellemek için çalışmalara başlamış durumda. İşte Rusya’nın engellemeyi planladığı sosyal medya platformları. 

rusya facebook ve twitteri yasaklamayi planliyor 2

Financial Express haberine gore Rusya “gerekçesiz sansür” nedeniyle ABD merkezli sosyal medya platformları olan Facebook, YouTube ve Twitter’ı kısa süre süre içerisinde yasaklayacak. 

Haberde bu yıl içerisinde pek çok sayıda Rus medya kuruluşlarının ve vatandaşlarının bu platformlarda bulunan hesaplarının hiçbir gerekçe gösterilmeden sansüre takılıyor olması ülke parlamentosunun ayağa kalmasına neden olduğu belirtiliyor. 

Rusya ile ilişkilendirilmiş olan hesapların nedensiz bir şekilde sansürleniyor olmasının tespit ediliği anda bu platformları erişime engellemeyi teklif eden yasa tasarısı parlamentonun alt meclisi olan Devlet Duması tarafından çoktan kabul edilmişti. 

Facebook, YouTube ve Twitter’ın gerekçesiz sansür uyguladığı Rusya tarafından tespit edilmesi sonrasında bu platformların engellenmesi üst meclisin ve Cumhurbaşkanı’nın onayını olarak uygulamaya konulabilir. Bu noktada kısa süre içerisinde Rusya’da Facebook, Twitter ve YouTube’un yasaklandığını görebiliriz. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.