Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rovio, Londra’daki Ofisini Kapattı

Angry Birds'in yapımcısı Rovio, Londra ofisini kapatma kararı aldı.

Bir dönem efsane haline gelen ve sonradan çizgi filmi bile çekilen Angry Birds oyununun yapımcısı Rovio, gelirlerinin düşeceği yönündeki uyarıların ardından Londra’daki stüdyosunu kapatma kararı aldı.

Rovio Londradaki Ofisini Kapattı 1

Zor günler geçiren ve eski günlerini mumla arayan Rovio’nun oyun geliştirme biriminin başındaki Wilhelm Taht geçtiğimiz Cuma günü istifa etmiş ve koltuğunu Kati Levoranta‘ya bırakmıştı.

Lisans gelirlerinde ciddi düşüş yaşandı

Finlandiya menşeli oyun şirketi, marka lisanslama gelirlerinden kazandığı para miktarının yüzde 40 oranında düşmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Çocukların kullandığı oyuncak, çanta ve kıyafetlerden elde edilen bu gelir firmanın kasasını dolduruyordu. Gelirlerde yaşanan düşüşün sebebi olarak ise pazarda yaşanan sert rekabet ve artan pazarlama maliyetleri gösteriliyor.

Londra ofisi geçen sene açılmıştı

786 milyon Sterlin değerindeki Londra stüdyosu açılalı çok da olmamıştı. 2017’nin Eylül ayında açılan ofisin kapatılmasına yönelik karar, 22 Şubat’ta açıklanan finansal tabloya karşı bir önlem olarak alınmış olabilir. Çünkü bu tabloda Rovio’nun kârlılığında yüzde 50’lik bir düşüş kaydedilmişti.

Toplam 7 adet oyun geliştiricisinin çalıştığı Londra ofisinin kapatılmasıyla birlikte Rovio, daha çok Finlandiya ve İsveç’teki oyun stüdyolarına konsantre olacağını duyurdu.

2009’da paraya para demedi

İlk kez 2009 yılında piyasaya çıkan Angry Birds oyunu, Rovio’nun kasasını parayla doldurdu. Ancak 2015 yılında girdiği finansal darboğazdan çıkamayan Rovio, çalışan sayısının üçte birini işten çıkarmak zorunda kaldı. Şirket 2016’da vizyona giren Angry Birds çizgi filminden ise 350 milyon dolar gelir elde etti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.