Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Realm Royale İncelemesi

Hi-Rez Studios'un yeni Battle Royale oyunu Realm Royale neler vadediyor?

Oyun dünyasında son yıllarda yeni türlerin çıkışına çok az şahit oluyorduk. Fakat Battle Royale oyun türünün sahaya girmesiyle birlikte işler birden tersine döndü ve pastadan pay kapmak isteyen yapımcı firmalar da kendi BR oyunlarını üretmeye koyuldu. Bunlardan birisi de daha önce Overwatch benzeri nişan alma oyunuyla tanınan Hi-Rez Studios oldu. Firmanın Paladins: Champion of the Realm oyunu başarılı özellikleri ve free to play yapısıyla büyük beğeni toplarken, şimdi ise bu markanın altında başka türe sahip bir oyunla karşımıza çıkıyorlar: Realm Royale!

realm royale incelemesi 1

Erken Erişim Notu: Realm Royale şu anda Erken Erişim aşamasında bulunan bir oyun. Bu yüzden gelecekte önemli değişiklikler yapılacağını ve oyunun değişeceğini hesaba katarak incelememizi okuyabilirsiniz.

Yeniden Battle Royale!

Tabii ki burada Battle Royale türünün ne olduğuyla ilgili ayrıntılara girmeyeceğiz. H1Z1 ile başlayan ve ardından Playerunknown’s Battlegrounds ve Fortnite ile devam eden Battle Royale çılgınlığına neredeyse gün aşırı yeni yapımlar katılıyor. Geçmişte var olan MMORPG oyunlarına bile BR modları ekleniyor. Hatta öyle ki sıradaki Call of Duty oyununda dahi battle royale modunun yer alacağı söyleniyor.

Elbette bu yeni battle royale oyunlarının tamamı başarılı olamıyor. Hatta büyük çoğunluğu başarısız ‘klon’ denemelerden öteye d egidemiyor. Fakat Realm Royale’in arkasında Hi-Rez Studios’un yer alması ve oyunun kendine özgü yönleri onu öne çıkarıyor.

Bildiğiniz gibi PUBG’nin simülasyon vari özellikleri ve gerçekçi tarafları öne çıkıyor. Fortnite ise ücretsiz, arcade oynanışı ve inşaat mekanikleriyle kısa sürede milyonlara ulaştı. Peki Realm Royale’i bu yarışta öne çıkaran özellikler neler? Daha doğrusu onu diğer BR oyunlarından farklı kılan tarafları var mı?

realm royale incelemesi 2

Öncelikle Hi-Rez Studios’un yeni oyunu tamamen ücretsiz. Firma önceki oyunlarında da bu modeli benimserken, Realm Royale de böyle sunuldu. Açıkçası ne kadar isabetli bir karar olduğunu da görüyoruz çünkü oyun çok kısa süre içinde 3 milyon oyuncuyu aştı. Şu anda oyun içi satın alımlar tamamen bir sisteme oturtulmadı fakat ilk aşamada kozmetik eşyalar tanıtıldı. Dolayısıyla Realm Royale’in bütün içeriğinden herhangi bir ücret ödemeden faydalanmak mümkün. Gerçek para ödemeden de oyunu sorunsuz şekilde oynayabiliyorsunuz ve mağazada satılan kozmetik eşyalar da oyuncular arası dengeyi bozmuyor.

Başarılı Bir Sınıf Sistemi

Realm Royale’in asıl orijinalliği içindeki class – sınıf sisteminde yatıyor. Lobiye giriş yaptığınızda seçebileceğiniz 5 farklı sınıf yer alıyor ve her biri de kendine özgü yeteneklere sahip. Engineer sınıfı taretler kullanırken, Assassin duman bulutları içinde saklanıyor ve Hunter da diğerlerine göre çevikliğiyle dikkat çekiyor.

Buna rağmen pasif bonusların dışında bu özel yetenekleri kullanmak için yine haritada gezmeniz ve loot aramanız şart. Tıpkı diğer Battle Royale oyunlarında olduğu gibi üzerinizde herhangi bir skill ya da silah olmadan haritaya iniş yapıyorsunuz.

Realm Royale’de de kısa sürede silah ve yeteneklerin dereceleri olduğunu anlıyorsunuz. Aynı anda iki silah ve üç skil kullanmak mümkün. Dolayısıyla seçim konusunda size esneklik sağlanıyor. Olasılıklar neredeyse sınırsız ve o anki savaşın durumuna göre taktik değiştirmek zorundasınız.

realm royale incelemesi 3

Ölmek Daha Az Can Sıkıcı

Arcade yapısıyla rengarenk bir evren sunan Realm Royale’de çatışmalar oldukça şiddetli geçse de, size tek bir şans sunulmuyor ve ölümler ani şekilde gerçekleşmiyor. Oyun size ikinci bir şans konseptini sunarken, canınız 0’a düştüğünde bir tavuğa dönüşüyorsunuz.

Tavuk olduktan sonra kaçmak için 30 saniyeniz oluyor ve bu zaman dilimi içinde kurtulursanız tekrar hayata geliyorsunuz. Üstelik bütün ekipmanlarınız da üstünüzde oluyor. Tabii ki bu pek kolay gerçekleşmiyor çünkü tavuğun canı oldukça az ve yavaş ilerliyor. Ayrıca düşmanlar da birkaç atışta öldürebiliyor. Fakat o sırada başka bir rakip de çıkarsa, ikisi birbiriyle çatışırken kaçma olasılığınız doğuyor ve hayatta kalmayı deneyebiliyorsunuz.

Realm Royale bu yönüyle diğer battle royale oyunlarına göre ölümü biraz daha az can sıkar hâle sokmayı başarmış.

realm royale incelemesi 4

Crafting Seçenekleri

Realm Royale’in battle royale türüne getirdiği bir diğer küçük orijinallik ise Forge sisteminde yatıyor. Her bir şehirde Forge alanları bulunuyor ve buralarda ekipman craft edebiliyorsunuz. Gerekli malzemeler ise haritadaki sandıklardan çıkıyor ya da işinize yaramayan eşyaları parçalayarak ediniyorsunuz.

Forge’a giriş yaptığınızda gerekli zırhları, silahları ve sınıf yeteneklerini yaratmak mümkün. Üstelik bunlar genellikle haritada bulduklarınızdan çok daha iyi oluyorlar. Buna rağmen işlem pek kolay değil çünkü crafting için bir dakika süre gerekiyor. Bu sırada yakınlarda yer alan oyuncular da oluyor ve işiniz bitmeden üzerinize saldırabiliyorlar.

Özetlemek gerekirse, şu anda hâlâ battle royale oyunları inanılmaz şekilde popüler ve Realm Royale de hem orijinal, hem de ilgi çekici ufak özellikleriyle oyunculara bir alternatif sunuyor. Oyun Fortnite’ın başarısına yaklaşır mı bilemeyiz fakat Hi-Rez Studios’un sektörde son derece rekabetçi bir firma olduğu da açık.

Hitbox problemleri ve yer alan çeşitli hatalar, silahlardaki dinamizm eksikliği gibi sorunlar zaman içinde düzeltilirse muhtemelen Realm Royale de Paladins gibi çok oynanan bir yapım hâlini alacaktır. Farklılık arayan ve PUBG ile Fortnite ikilisinden sıkılan oyunculara Realm Royale’i tavsiye edebiliriz.

Artıları:

– Sınıf sistemi

– Crafting

– Daha sade ve stabil bir oynanış

– Binek sistemi

Eksileri:

– Sorunlu hitboxlar

– Geliştirilmesi gereken ses tasarımı

– Silahların vuruş hissindeki sorunlar

İnceleme Özeti

Realm Royale İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!