Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Qualcomm, Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcısını Tanıttı

Snapdragon 855'in 2018'de piyasaya sürülmesiyle Qualcomm, birinci nesil Qualcomm 3D Sonik Sensörünü piyasaya sürdü.

Snapdragon 855’in 2018’de piyasaya sürülmesiyle Qualcomm, birinci nesil Qualcomm 3D Sonik Sensörünü piyasaya sürdü. Ekran altı parmak izi sensörü çözümü, biyometrik kimlik doğrulama için ultrasonik dalgalar kullandı. Bu da onu aynı amaçla ışık kullanan optik sensörlerden daha güvenli ve doğru hale getirdi. Sonuç olarak, Galaxy S10 serisi, Galaxy Note 10 serisi, Galaxy S20 serisi ve Galaxy Note 20 serisi gibi birçok amiral gemisi cihaz, biyometrik kimlik doğrulama için 3D Sonic Sensörü kullandı. Bugün Qualcomm, önceki modele göre önemli iyileştirmeler getiren ikinci nesil 3D Sonik Sensörün kapaklarını kaldırdı.

Yeni Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2, birinci nesilden %77 daha büyük olacak. Ayrıca %50 daha hızlı performans sunan yeni boyutlarda satışa sunulacak. Daha geniş yüzey alanı sayesinde, ikinci nesil sensör 1,7 kat daha fazla biyometrik veri yakalayarak önceki modele göre daha güvenli hale getirecek. Daha geniş yüzey alanı ve daha yüksek işlem hızları nedeniyle, ikinci nesil 3D Sonik Sensör, kullanıcılara yaklaşan cihazlarda önemli ölçüde daha iyi bir deneyim sunacak.

Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2

Qualcomm, hangi cihazın yeni 3D Sonic Sensor Gen 2’yi içereceğini tam olarak onaylamadı. Şirket, sensör içeren cihazların bu yılın başlarında piyasaya çıkacağını açıkladı. Samsung, geçmişte cihazlarında Qualcomm’un 3D Sonik Sensörünü kullandı. Şirket ikinci nesil sensörü yeni Galaxy S21 serisine dahil edebilir.

3D Sonic Sensor Gen 2‘nin Amerikan çip üreticisinin en büyük ultrasonik parmak izi sensörü olmadığını belirtmekte fayda var. Bu başlık, Snapdragon Teknoloji Zirvesi 2019’da Snapdragon 865 ile birlikte sergilenen 3D Sonic Max sensörü için ayrılmıştır. Sensör, birinci nesil 3D Sonik Sensörden 17 kat daha büyük bir tanıma alanı sunarak onu yeni saniyeden çok daha büyük hale getirir. Ne yazık ki, 3D Sonic Max sensörü henüz ticari bir üründe görünmüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.