Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PS5 Oyunlarını SSD’den Başka Depolama Alanına Taşımak Mümkün Değil

PlayStation 5'ten bizleri üzen bir özellik ortaya çıktı. PS5 oyunlarını SSD'den başka bir yere aktarmak mümkün değil.

PlayStation 5in 667GB Kullanilabilir Depolama Alani Olacak 1

PlayStation 5 inceleme sürecimize devam eden Digital Foundry bugün, mükemmel yeni kullanıcı arayüzüne rehberli bir tur sunuyor. Menü sistemini ve yeni işlevleri keşfediyor ve bu videonun kaydı sırasında birkaç rahatsız edici sorun ortaya çıktı. En büyüğü şu: Şu anda, PS5 oyunlarını ana sistem depolama alanı SSD’den başka bir alana taşımanın yolu yok. Bu senaryoda, yeni oyunları kurmanın tek yolu eskileri silmektir, yani onları tekrar oynamak için onları yeniden indirmeniz gerekir. İşlem sırasında kurulu diğer PS5 oyunlarını siler. PS5’e yüklenen PlayStation 4 oyunları etkilenmez, bunlar harici USB depolamaya taşınabilir.

Xbox Serisi konsollarda olduğu gibi, PS5 için yeni nesil oyunlar yalnızca dahili depolamadan (veya Microsoft konsolları durumunda 1 TB genişletme kartından) çalıştırılabilir. Şu ana kadar Sony, herhangi bir üçüncü taraf M.2‘yi beyaz listeye almamıştır. Ekstra katı hal sürücü alanı için NVMe sürücüleri. Ancak buradaki fark, Xbox konsollarının eski ve yeni tüm oyunların harici depolamaya arşivlenmesine izin vermesidir. Yeni nesil oyunları buradan çalıştıramazsınız, ancak en azından başlıkları yeniden indirmeye gerek kalmadan dahili depolamaya veya dahili depolama biriminden taşıyabilirsiniz. Bu, PS5 için uygun bir çözüm gibi görünmüyor.

Bunu test etmek için PS5’in 667 GB kullanılabilir depolama alanını PS4 oyunlarıyla doldurduk, ardından yeni bir PS5 oyunu yüklemeye çalıştık. Sistem, tam olarak beklediğiniz gibi yer açmamızı istiyor ve bunu PS5 oyun verileriyle yapmanın tek yolu onu silmek olacaktır. Oyunların rutin olarak 100 GB sınırını aştığı bir çağda, bu sorunlar ortaya çıkarır ve Sony’nin bunu acil olarak ele almasını gerçekten umuyoruz.

Bahsettiğim videoya buradan ulaşabilirsiniz:

PlayStation 5 User Interface Tour: Examining The New Menu System

Ayrıca Sony, Playstation 5’in Fanını Güncellemeler İle Optimize Edecek haberimize de göz atabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.