Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PS5 Artık Oyunların PS4 veya PS5 Sürümü Olduğunu Gösterecek

Oyuncular bir oyunun PlayStation 4 sürümünü yüklediklerinde daha net hale geliyor ve indirilebilecek bir PS5 sürümü olduğunda onları bilgilendiriyor.

Sony’nin en son PlayStation 5 güncellemesi, konsolda çapraz nesil oyunlarla ilgili en büyük sorunlardan birini çözmüş görünüyor. Oyuncular bir oyunun PlayStation 4 sürümünü yüklediklerinde daha net hale geliyor ve indirilebilecek bir PS5 sürümü olduğunda onları bilgilendiriyor.

Twitter kullanıcısı Tidux tarafından tespit edilen özellik, PlayStation 5’in sinir bozucu derecede karmaşık kısımlarından birini açıklığa kavuşturmayı amaçlıyor. Çünkü konsol, Assassin’s Creed Valhalla gibi ücretsiz yeni nesil PS5 güncellemeleri sunan tüm PS4 oyunları için geriye dönük uyumluluk sunuyor.

Microsoft, bir oyunu otomatik olarak bir konsol için en iyi sürüme yükleyecek (veya güncelleyecek) Akıllı Teslimat programı ile sisteme daha basit bir yaklaşım benimsemişti. Sony’nin yöntemi o kadar kolay olmasa da, en azından oyunculara yanlış sürümü yüklediklerinde bunu daha açık hale getirecektir.

Daha fazla geliştirici, PS4 başlıklarının PS5 için optimize edilmiş sürümlerini yayınlamaya devam ettikçe, yeni özellik büyük olasılıkla gelecekte özellikle yararlı olacak. Mevcut sistemde, oyuncuların bir oyunun PS5 sürümünün ne zaman mevcut olduğunu bilmesinin harika bir yolu yok. Ancak yeni güncellemeyle, örneğin Control: Ultimate Edition‘a sahip olan ve PS4 sürümü yüklü olan herkes, yeni nesil sürüm 2 Şubat’ta piyasaya sürüldüğünde bilgilendirilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.