Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PS4’te Haksız Uygulamalar Yüzünden Sony’e Büyük Ceza Kesildi!

Sony ve PS4'ü İtalya'da ciddi cezalar bekliyor. Peki gerekçe ne?

İtalya Tekel Karşıtı Rekabet Kurumu tarafından Sony’e 2 milyon Euro ceza kesildi. Gerekçe olarak ise PlayStation 4 konsolunun Avrupa bölgesinde haksız iş uygulamaları izlemesi gösterildi. Sony’nin kurum tarafından kesilen bu cezayı ödemek için ise sadece 30 günü var! Yani bir ay içinde bedel ödenmezse daha farklı yaptırımlar uygulanacak.

Ps4te haksiz uygulamalar yuzunden sony buyuk ceza kesildi 1

Peki cezanın asıl gerekçesi ve içeriği ne? İtalyan Rekabet Kurumu’na göre PlayStation 4 kutularında PlayStation Plus üyeliği hakkında yeteri kadar açık bilgi yer almıyor. Bu üyelik çeşidinin PS4’te yer alan bütün online oyunları oynamak için gerekli olduğu açıkça belirtilmiyor.

Kuruma göre bu durum kullanıcıları yanlış bir şekilde yönlendiriyor ve pek çok kişi de yanılgıya düşüyor. 2013 Kasım ayından bu yana çok sayıda kişinin de bu durumdan etkilendiği, yeterli bilgi sahibi olmadan PS4 satıldığı iddia ediliyor.

PS4 kutularının arkasında küçük bir etiket yer alıyor ve oyunları online oynayabilmek için PS Plus üyeliği gerketiği ibaresi göze çarpıyor. Dolayısıyla aslında bilgi veriliyor fakat açıkça belirtilmiyor ve küçük bir alanda gizleniyor.

Bu yüzden de Sony’e sorunu bir an önce çözmesi söylendi. Buna uymaması hâlinde 10,000 ile 5 milyon Euro arasında daha büyük bir ceza kesilecek. Tekrarlanan kusurlar sonrasında ise geçici olarak firmanın ticari faaliyetleri askıya dahi alınabilir.

Bakalım Sony ve PlayStation 4 cephesinin tutumu ne olacak?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.