Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak: PS5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PS5 ne zaman çıkacak? PS5 fiyatı ne kadar olacak? Beklenen Sony oyun konsoluyla ilgili tüm bilgi ve söylentiler haberimizde.

Sony’nin yeni PlayStation 5’i çıkaracağı tarih hakkında tahminleriniz var mı? Açıkçası tekonloji devi firmanın yeni konsolu için neler planladığını henüz biz de bilmiyoruz fakat ortaya çıkan son söylentiler, PS5 çıkış tarihi olarak 2019 sonu ya da 2020’nin başını işaret ediyor.

playstation 5 ne zaman cikacak ps5 fiyati ve cikis tarihi 1

PlayStation 5 Çıkış Tarihi

Özellikle Sony’nin yeni fuar planlarından sonra bu söylentiler hız kazandı. Japonya menşeli teknoloji devi, önümüzdeki yıl kendi PlayStation etkinliklerini düzenleyecek. Aynı zamanda bir dahaki sene yapılacak olan E3 2019 fuarına da katılım göstermeyecek.

Bu açıkçası oldukça önemli bir karar çünkü Sony şimdiye kadar E3 fuarlarını asla kaçırmıyordu. Kendi etkinliklerini düzenlemesi ve Amerika’daki E3 fuarını es geçmesi ise firmanın önemli planları olduğunu gösteriyor. Yani bizzat kendi etkinliklerinde büyük duyuruyu yapabilirler.

playstation 5 ne zaman cikacak ps5 fiyati ve cikis tarihi 2

PlayStation 5 Fiyatı

Peki PlayStation 5 kaç para olacak? PlayStation 5 fiyatı hakkında da elimizde bazı söylentiler var. Çıkış tarihiyle ilgili sızıntıların ardından, Reddit’te ortaya çıkan bazı haberlere göre PS5 fiyatı 500 dolar olacak.

Elbette 500 dolar tahmini sadece ABD için geçerli. Avrupa ve Japonya’da farklı fiyatlandırmalar olabilir. Tabii bir de işin Türkiye ayağı var. Ülkemizdeki yüksek kur fiyatları ve ithal ürünlerden alınan yüksek vergiler sebebiyle PS5’in bir hayli ‘tuzlu’ olacağını söyleyebiliriz. Şu anda bile günümüz kuruyla hesapladığımız zaman 500 dolar yaklaşık 3000 TL’ye tekabul ediyor. Vergilerle birlikte de PS5’in Türkiye’de 4000-5000 TL bandında çıkacağını düşünebiliriz.

playstation 5 ne zaman cikacak ps5 fiyati ve cikis tarihi 3

PlayStation 5 Yeni Özellikleri

Sony PS4 ve PS4 Pro’nun ardından gelecek olan yeni oyun konsolunda 60fps kare oranı ve doğal 4K çözünürlük hedefliyor. PS4 Pro’nun bunu büyük ölçüde başardığını düşünürsek, PS5’in de artık 4K bir konsol olacağını söyleyebiliriz.

Tabi not etmek gerekir ki bu söylentilerin hiçbiri doğrudan Sony cephesinden paylaşılmadı. İddialara göre PlayStation 5’de 8 çekirdekli Ryzen bir işlemci ile orta sınıf bir AMD ekran kartı olacak.

Bilindiği gibi Sony mevcut konsolu PS4 için hala bazı özel – exclusive oyunlar planlıyor. Bunların arasında The Last of Us 2, Media Molecule’s Dreams ve Ghost of Tsushima da var. PS5’in 2020’de çıkacağını düşünürsek, bu oyunlar da rahatlıkla PS4’te satışa sunulabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.