Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google Pixel 6, Fiyatı ve Teknik Özellikleri ile Şaşırttı

Google, Pixel ailesinin en son üyesi olan Pixel 6 modelini tanıttı.

Bugünkü Pixel Fall etkinliğinde Google, Pixel 6’yı resmi olarak duyurdu. Yeni Pixel, yepyeni bir tasarım, Google’ın şirket içi işlemcisi, yeni kamera donanımı ile birlikte çıkış yapacak. Google’ın yeni duyurulan akıllı telefonu hakkında bilmeniz gereken her şeyi derledik.

Google’ın yeni akıllı telefonu, çarpıcı iki tonlu tasarımıyla mevcut Android akıllı telefon ürünlerinden sıyrılacak. Akıllı telefon, alüminyum mat bir yüzeye ve kare köşelere sahip olacak. Sırtın tüm genişliğini kaplayan devasa kamera modülü, Pixel 6’ya benzersiz kimliğini ve karakterini kazandırmış.

Pixel 6

Google Pixel 6 Teknik Özellikleri

Akıllı telefonunön tarafında 90 Hz yenileme hızına sahip, 6.4 inç FHD+ AMOLED ekran yer alacak. Telefonun içerisinde ise, Google tarafından özel olarak geliştirilen Tensor işlemcisi bulunacak. Yonga seti 8GB RAM ve 128GB veya 256GB hızlı depolama işe eşleşecek.

Pixel 6, nihayet eski 12.2MP Sony IMX363 sensöründen kurtulduğu ve yepyeni bir 50MP Samsung GN1 sensörünü seçtiği için kamera donanımı da nihayet önemli bir yükseltme aldı. Birincil kameraya 12 MP Sony IMX386 ultra geniş sensör eşlik edecek.

Her zaman olduğu gibi Google, fotoğrafçılık deneyiminizi geliştirmek için yeni Pixel’e birçok kamera hilesi ekledi. Yeni tanıtılan kamera özelliklerinden bazıları, manuel beyaz dengesi ayarı, Magic Eraser ve Face Unblur gibi ayarlar mevcut.

Pixel 6

Akıllı telefon, Pixel 5’in 4.080mAh hücresinden bir adım ötede olan 4.600mAh değerinde batarya ile gelecek. Ayrıca akıllı telefon, 30W’a kadar hızlı kablolu şarjı ve 21W’a kadar hızlı kablosuz şarjı destekleyecek.

Pixel 6, Google’ın üç yıla kadar işletim sistemi güncellemesi ve beş yıllık güvenlik güncellemesi vaat ettiği, Android 12 ile birlikte gönderilen ilk akıllı telefon olacak. Telefonun öne çıkan diğer özellikleri arasında ekran altı parmak izi okuyucu, IP68 toza ve suya dayanıklılık, stereo hoparlörler, ultra geniş bant (UWB) desteği, NFC ve Bluetooth 5.2 yer aldı.

Google Pixel 6 Fiyatı

Google’ın yeni akıllı telefonu, temel olarak 8GB RAM ve 128 GB depolama sunan model için 599 dolardan başlayacak. Bugünden itibaren ön sipariş için mevcut ve 28 Ekim’de gönderilmeye başlanacak ancak üzülerek bu telefonların ülkemizde satışa çıkmayacağı bilgisini de verelim.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.