Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Persona 5’i PC’de Emülatörle Baştan Sona Oynayabilirsiniz!

Nisan ayında başlayan Persona 5 için emülatör geliştirme süreci tamamlandı. Oyun baştan sona oynanabilir şekilde bilgisayara aktarıldı!

Atlus tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan Persona 5, geçtiğimiz Nisan ayında Playstation 4 ve Playstation 3 için piyasaya çıktı. Bu yılın en başarılı oyunlarından biri olan Persona 5, sofistike ve zarif dünyası, binlerce satırdan oluşan diyalogları, derin hikayesi ve enfes görselleri ile çok yüksek değerlendirme puanları almayı başardı. Japon-RPG türünün kusursuz örneklerinden biri olarak gösterilen Persona 5, PC oyuncularının uzaktan uzağa göz süzdüğü şahane konsol oyunlarından sadece biri. Bu sebeple, oyunu çıktığı günden itibaren PC’ye portlamayı deneyen bir grup Persona 5 üzerinde çok fazla çalıştı. İlk videolarını geçtiğimiz Nisan ayında yayınlamışlardı. Oyun kesinlikle oynanabilir durumda değildi. Ancak çalışmalar sonuç verdi ve Persona 5 baştan sona oynayabileceğiniz şekilde PC’ye aktarıldı!

persona 5 pc emulator

RCPS3 Emulator üzerinde çalışan grup, yaklaşık 3 ay süren yoğun mesailerin ardından oyunu eksiksiz biçimde, gayet oynanabilir FPS değerleri ile PC’ye aktarmayı başardı. Nisan’da yayınladıkları videoda gördüğümüz çalışmanın üzerine gerçekten çok fazla şey koymayı başarmışlar.

Oyun kesinlikle oynanabilir bir seviyeye gelmiş, takılma ve donma problemleri dahil pek çok performans sorunu düzeltilmiş, grafikler iyileştirilmiş ve akıcı bir oynanış elde edilmesi sağlanmış. Emülatörün baştan sona kusursuz iş yaptığına emin olmak isteyen geliştiriciler, pek çok oyuncu ile Persona 5’i farklı PC’ler üzerinde denemişler. Hepsinde de gerçekten çalıştığını gözlemlemişler.

Persona 5 resmi olarak PC’ye çıkış yapmadı. Ancak geliştiricileri ve yayıncıları bunun imkansız olduğunu da söylemediler. Tarzın hayranı olan oyuncular için neredeyse muhteşem bir oyun olduğuna şüphemiz yok. PC üzerinden Persona 5 dünyasına adım atmak için buraya tıklayarak RPCS3’ün oyun için açtığı sayfayı görüntüleyebilirsiniz.

Persona 5, Playstation 4 için küçük bir indirimle 179 Türk lirasına satılmakta. Oyunun normal fiyatı 209 Türk lirası.

Aşağıda yer alan videoda, emülatörün geliştirici ekibinin oyun Playstation’a çıkış yaptığı günden bu yana katettiği yolu izleyebilirsiniz.

RPCS3 - Persona 5 now Playable on i5-4690K

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. karahan

    Bizzat emulatörde 60 fps oynadım. Kesinlikle oynanabilir.

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.