Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pekin, 2035 Yılına Kadar Dünyanın Oyun Başkenti Olmak İstiyor

Çin'in başkenti olan Pekin dünyanın en oyun başkenti olmayı hedefliyor.

Niko Partners‘dan Daniel Ahmad, Pekin hükümetinin 2035 yılına kadar dünyanın “oyun başkenti” olma yolunda 15 yıllık bir plan olduğunu açıkladı. Pekin, uluslararası oyun ve e-spor etkinliklerine ev sahipliği yaparak e-spor sektörünü büyütmek istiyor.

Pekin 2035 Yılına Kadar Dünyanın Oyun Başkenti Olmak İstiyor 1

Bu yılın başlarında Pekin, Çin’deki endüstrinin COVID-19 pandemisinden kurtulmasına yardımcı olmak için büyük esport etkinlikleri düzenlemeyi planladığını ve planlarına ayak uyduracakları anlaşılıyor. Pekin hükümeti, 2035 yılına kadar dünyanın en büyük oyun kenti olma yolunda 15 yıllık ayrıntılı bir plan açıkladı.

Niko Partners’ın Üst Düzey Analisti Daniel Ahmad, Pekin hükümetinin dünya etiketinin “oyun başkentini” şehre koymak istediğini ve diğer şeylerin yanı sıra yüksek kaliteli AAA oyunlarının araştırma ve geliştirilmesinin yeri haline geldiğini bildirdi.

Pekin hükümeti, Kings of Honor Şampiyonası, QQ Speed ​​Ulusal Finali ve daha fazlasını içeren bir dizi etkinlik planlıyor. Uluslararası etkinliklere ve sergilere ev sahipliği yapmanın yanı sıra, endüstrinin daha da büyümesine yardımcı olmak için esports yenilik ve geliştirme konferansları ve esports etkinlikleri de düşünülmektedir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.