Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PAX West 2021 Etkinliği, Covid Aşısı Gerektirmediği İçin Eleştirildi

PAX West 2021 için Covid aşıları gerekmeyecek ve katılımcılar, gösteriyle ilgili endişelerini dile getirmek için Twitter'a akın etti.

PAX West 2021, konukların Covid-19 için aşı olmasını gerektirmeyecek ve birçok insan bu konuda endişelerini dile getirmeye başladı. Yıllık oyun kongresi kısa süre önce, bu yılın ilerleyen saatlerinde canlı bir kalabalık etkinlik ile geri döneceğini duyurdu ve bu, pandemi 2020’nin başlarında başladığından beri bunu yapan ilk etkinlik oldu.

Aslında, PAX East 2020, Covid’in oyun endüstrisinin geri kalanını ana sunumlarını çevrimiçi bir formata geçirmeye zorlamadan önce düzenlenen son canlı etkinlikti. Geçen yılki PAX West’te böyle bir etkinlikti, halka ücretsiz olarak yayınlandı ve hatta Steam’deki gösteri katında mevcut olabilecek bazı demoları sundu. Şovun organizatörleri, 2020’nin sonlarında Covid aşılarının ortaya çıkmasının canlı bir aşamaya hızlı bir dönüşe yol açacağından umutluydu, ancak yaklaşan PAX West 2021, garip bir şekilde aşılamayı isteğe bağlı tutacağını açıkladı.

Birkaç gün önce Twitter’a giderek kalabalık olduğu bilinen PAX etkinliğinde yeterince insanın hastalandığını belirten Susan Arendt gibi etkinlik müdavimleri, kongreye gitmeme kararı aldıklarını açıkladı. Etkinlik müdavimlerinden olan Vicious696 da katılmayacağını belirtenlerden oldu.

PAX West 2021, Covid aşılarının ardından canlı bir mekana dönen tek etkinlik değil. Yakın zamanda 2020 şovunu iptal ettikten sonra ilk çevrimiçi etkinliğini gerçekleştiren E3’ün 2022 şovunu Los Angeles’ta canlı bir kalabalığın önünde ağırlayacağına dair haberler mevcut. Ancak yaklaşmakta olan PAX East 2021, önceden planlanmış olması ve yaz aylarında Covid ile ilgili devam eden endişeler nedeniyle sanal kalacak.

Covid-19 aşıları ve genel olarak virüs hakkında çok sayıda tuhaf komplo teorisi olsa da, tanınmış tıp uzmanları halka bu aşıların kullanımının güvenli olduğuna dair güvence verdi. Ayrıca, özellikle kapalı bir alanda toplanan büyük insan kalabalığının yer aldığı canlı oyun etkinlikleri söz konusu olduğunda, herkesin aşılanması, hayatı normale döndürme sürecinin önemli bir parçası.

PAX organizatörleri, PAX West 2021’de Covid’in yayılmasını önlemek için güvenlik önlemlerinin alınacağını, ancak etkinliğinde en büyük güvenlik önlemini gerektirmemesinin ardından gelecek ilk canlı etkinlik için katılım rakamlarına çok zarar verebileceğini belirtti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.