Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Path of Exile’ın Büyük Bir Bölümünü Tencent Satın Alıyor

Tencent bir büyük firmayı daha bünyesine kattı.

Çin menşeli oyun devi Tencent, Yeni Zelanda’da faaliyet gösteren Grinding Gear Games firmasının büyük ölçüde hisselerini satın aldı. Grinding Gear Games şimdiye kadar aksiyon – RPG oyunu Path of Exile ile tanınıyordu.

Path of exile buyuk bir bolumunu tencent satin aliyor 1

Yeni anlaşmayla birlikte Grinding Gear Games’in hisselerinin yüzde 80’lik kısmı Tencent’a geçti fakat dolar bazında herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmadı. Muhtemelen net satın alım fiyatlarını da Tencent’ın önümüzdeki dönem yayınlanacak olan gelir raporlarında göreceğiz.

Aynı zamanda Path of Exile’ın geliştiricisi Grinding Gear Games de konuya ilişkin açıklama yaparken, Tencent’ın yatırımının stüdyonun bağımsızlığını etkilemeyeceğini ve yollarına kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.

Şimdiye kadar Tencent oyun dünyasında çok ciddi yatırımlar yaptı. Bunların arasında en büyüğü Riot Games ile Supercell satın alımları olmuştu. Supercell de Clash of Clans ve Clash Royale gibi mobil türdeki oyunlarla tanınıyordu. Aynı zamanda Fortnite geliştiricisi Epic Games’in de hisselerinin yüzde 40’ı Tencent’a ait.

Grinding Gear Games stüdyosunun başındaki isim Chris Wilson ise yeni sermaye arttırımıyla birlikte şirketin tam zamanlı çalışan sayısının 114’ten 130’a yükseltileceğini açıkladı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.