Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

OVH Merkezinde Sorun Çıktı; Binlerce İnternet Sitesi Kapalı Kaldı

OVH'nin sunucuları bu sabah büyük bir kesinti yaşadı ve birçok web sitesinin çalışmayı durdurmasına neden oldu. Sorunun rutin donanım bakımı sırasında meydana geldiği bildirildi.

OVH sunucuları bugün büyük bir kesinti yaşadı, Avrupa genelinde binlerce web kullanıcısı sabahtan beri bazı web sitelerinin görüntülenmesiyle ilgili sorunlar bildirdi. Şirket sorunun nedenini bulmayı başardı ve sorun kısmen çözüldü ancak bazı web siteleri henüz tam olarak faaliyete geçemedi.

OVH

Şirketin kurucusu Octave Klaba, Twitter’da duruma değinerek sunuculardaki sorunların insan hatasından kaynaklandığını kabul etti ve “Merkez binamızın ağın konfigürasyonu sırasında bir insan hatasından sonra, tüm sunucularımızda sorun çıktı. DC VH’yi izole edeceğiz ve ardından conf’u düzelteceğiz.” açıklamasında bulundu.

Bildirildiğine göre bakım çalışması, Türkiye saati ile 10.30’dan 11.30’a kadar süren planlanmış bir donanım bakımı sırasında meydana geldi. OVH Status Feed Twitter hesabı, başlangıçta bu süre zarfında herhangi bir kararlılık sorunu olmaması gerektiğini bildirdi ancak gördüğünüz gibi, her şey plana göre gitmedi.

Neyse ki, web sitelerinin işleyişiyle ilgili sorunlar yalnızca geçiciydi, çünkü kullanıcılar çökmeleri bildirmeyi bıraktı ve bozuk web siteleri tekrar aktif hale gelmeye başladı. Son gelen bazı bildirimlere göre, akşam saatlerine ulaşmamıza rağmen hala bazı web sitelerinin açılamadığı da bildirildi.

OVH’de Yangın Çıkmıştı

Yine bu yılın başlarında, talihsizliklerin peşini bırakmadığı şirketin bir tane veri merkezi yanmıştı ve bu yanan bina içerisinde Rust’ın sunucuları da bulunuyordu.

Daha sonra yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alındı ve OVH sunucuları tekrar çevrimiçi oldu. Oyunun çoğu bilgisi ve oyuncu datası kurtarılmayı başardı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.