Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

OPPO’dan Özel İşlemcili Bir Akıllı Telefon Geliyor

Çin merkezli teknoloji devi OPPO, özel işlemcili akıllı telefon üretiyor.

Ülkemiz pazarında da aktif olarak rol oynayan OPPO’dan özel işlemciye sahip bir akıllı telefon modeli geliyor.

oppodan ozel islemcili bir akilli telefon geliyor

Akıllı telefon pazarının yenilikçi isimlerinden birisi olan OPPO, ortaya çıkan son bilgilere göre Qualcomm Snapdragon 870 işlemcili bir akıllı telefon geliştiriyor. Bilindiği üzere 1 Aralık tarihinde Qualcomm, 5 nm üretim sürecine sahip Snapdagon 875 işlemcisini duyuracak. Ortaya çıkan iddialara göre büyük ihtimalle 7 nm üretim sürecine sahip olacak Snapdragon 870 işlemcisi de OPPO’ya özel bir işlemci olabilir. Yeni işlemcinin Snapdragon 865 işlemcisinden hızlı ancak Snapdragon 875 işlemcisinden yavaş olacağı aktarılıyor. Kaynaklar ayrıca bu işlemcinin şimdilik sadece OPPO’ya özel olacağını söylüyor. OPPO’nun Snapdragon 870 işlemcisine sahip akıllı telefon modeli ile ilgili şimdilik bir bilgi de bulunmuyor.

OPPO Yeni Navigasyon Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

OPPO tarafından geliştirilen yeni teknoloji, navigasyon teknolojisine yeni bir alternatif getiriyor. OPPO’nun bu yeni teknolojisi ile birlikte telefonlarda navigasyon doğruluğu 1 metreye kadar iniyor. Geliştirilen bu teknolojide OPPO herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymuyor. Yeni teknoloji için China Mobile ile ortaklığa giden OPPO markasının bu yeni teknolojisinde GPS teknolojisinin yanında baz istasyonlarından, ivmeölçerden, antenlerden ve jiroskop’dan yararlanıyor.

Bu verileri işleyen bir algoritma geliştiren OPPO, bu teknoloji ile 1 metrelik navigasyon doğruluğu sunuyor. Günümüzde sadece profesyonel cihazlar ile sağlanan bu doğruluk OPPO’nun yeni teknolojisi ile telefonlar herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymadan 1 metreye kadar konum tespiti yapılabilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.