Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

OPPO ve Tecno, Türkiye’de Akıllı Telefon Üretmek İçin Hazırlanıyor

Dünyaca ünlü telefon markası Samsung’un yani sıra akıllı telefon devi OPPO ve diğer bir Çinli marka Tecno Türkiye'de telefon üretecek.

Bu yıl, akıllı telefon sektörü açısından Türkiye için oldukça güzel bir yıl olacak gibi gözüküyor. Dünyaca ünlü telefon markası Samsung’un yani sıra akıllı telefon devi OPPO ve diğer bir Çinli marka Tecno Türkiye’de telefon üretecek. Bu yıl içinde Türkiye’ye yatırımlar yaparak çok kısa bir süre sonra akıllı telefon üretimine başlayacaklar.

AA muhabiri tarafından aktarılan bilgilere göre şirketler, Türkiye akıllı telefon üretmek için sabırsızlanıyorlar. OPPO dünyanın en çok telefon satan 5. markası ve eğer bir aksilik olmazsa Şubat ayında ülkemizdeki akıllı telefon üretimine başlayacak. OPPO, yapacağı bu yatırımlar ile Türkiye’yi Avrupa telefon üretimi merkez üssü yapmayı planlıyor.

Oppo Turkiyede Uretim Yapacak 2

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, geçtiğimiz ay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda: “OPPO, yaklaşık 50 milyon dolar tutarında bir yatırım açıkladı. Görüştüğümüz benzer uluslararası teknoloji firmalarının da yakın zamanda yatırımlarını açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye 25 milyon dolarlık bir yatırım yapacak olan Çinli şirket Tecno da bir an önce üretime başlamayı bekliyor. İstanbul Pendik’teki fabrikada üretime Mart ayında başlamaları planlanıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.