Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

OPPO, Devrimsel Ekran Altı Kamera Teknolojisini Tanıttı

Ekran altı kamera teknolojisinde uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan OPPO, yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi, ekran ve kamera kalitesi arasında mükemmel bir denge sağlamayı başarmış.

OPPO bugün, yakında ticari bir akıllı telefona dönüşebilecek üçüncü nesil ekran altı kamera çözümünü sergiledi. Yeni ekran altı kamera, şirketin önceki modellerde ortaya koyduğu özellikleri temel alacak ve daha iyi öz çekim kamera performansı ve dikkat dağıtmayan görüntüleme sunacak.

OPPO, ekran altı kamera teknolojisini 2019’da sergileyen ilk akıllı telefon üreticilerinden birisiydi ancak diğer üreticiler ekran altı kamera çözümlerini pazara sunmuş olsa da, OPPO henüz ekran altı öz çekim özellikli bir telefon piyasaya sürmemişti. Şirketin yeni üçüncü nesil çözümü daha umut verici göründüğü için bu durum yakında değişecek.

OPPO

OPPO, Uçtan Uca Ekranı Başka Bir Seviyeye Taşıyacak

Yeni ekran altı kamera çözümü, ekran altı kamera teknolojisinin gelişiminin başından itibaren karşılaşılan teknik ve üretime dair birçok soruna çözüm getirecek. Çığır açan yenilikler arasında, ekran altı kameranın üzerindeki ekrana denk gelen alandaki tutarsız görüntü kalitesi, kameranın ekran tarafından engellenmesinden kaynaklanan düşük görüntü kalitesi, çözümün güvenilirliği ve kullanım ömrü gibi birçok sorun giderilecek.

OPPO’nun en yeni ekran altı kamerası, diğer üreticilerin karşılaştığı engelleri aşmak için çeşitli yenilikçi teknolojiler kullanacak. Şirket, yeni nesil USC (ekran altı kamera) teknolojisinin “kamera alanında bile 400-PPI yüksek kaliteli görüntü sağlamak için piksel sayısını azaltmadan her pikselin boyutunu biraz küçülttüğünü” belirtti. Ayrıca bu kamera sistemi, daha iyi bir görsel deneyim sunmak için geleneksel kablolamanın yüzde 50’si genişliğinde şeffaf ekranlı kablo kullanacak.

Ayrıca, yeni USC çözümü, her pikseli detaylıca göstermek için bir piksel devresine sahip olacak ve bu, ekranın renkliliği ve parlaklığı üzerinde sadece yüzde 2’lik bir sapma ile hassas kontrol sağlayacak. Bu, kullanıcıların ekranın kameranın önündeki kısmı ile geri kalanı arasında herhangi bir parlaklık veya renk farkı görmemelerini sağlayacak. Bu 1-1 piksel teknoloji mimarisi, yanma önleme algoritmasıyla birlikte, ekranın ömrünü önceki çözüme kıyasla yüzde 50 artıracak.

OPPO

Şirketin yeni ekran altı kamera teknolojisi, kameranın önündeki ekranda yapılan geliştirmelerin yanı sıra, kamera tarafından çekilen görüntülerin kalitesini iyileştirmek için tescilli YZ algoritmaları kullanacak. Teknoloji devi OPPO ayrıca, ışık kaynağındaki kırılmanın neden olduğu sorunları kontrol altına almak için on binlerce görüntü kullanarak yapay zekadan güç alan kırılma azaltma modelinin üzerinde çalıştı ve kullanıcıların daha net ve daha doğal görüntüler yakalayabilmesini sağladı. 

Şu anda şirket, yeni nesil ekran altı kamerasını bir üretim akıllı telefonuna getirme planlarını paylaşmadı ancak yeni çözüm, önceki yinelemelerde karşılaşılan bazı önemli sorunları başarıyla çözdüğünden, şirket bunu yakında bir üretim akıllı telefonuna dahil edecek. Şirket yeni telefonunu tanır tanıtmaz size bildireceğimizden emin olabilirsiniz.

OPPO

Daha yüksek ekran-gövde oranlarına ve yeni akıllı telefon formlarına yönelik tüketici talebi arttıkça, OPPO bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ciddi yatırımlar yaptı. Bu teknolojiyi geliştirmeye başladığı 2018 yılından itibaren şirket, bu alanla ilgili 200’den fazla patent başvurusunda bulunarak şimdiye kadar üç nesil ekran altı kamera çözümü tanıttı.

Geçtiğimiz yıl şirket, ekran altı kamera teknolojisi için önerdiği ilk standartları Uluslararası Elektroteknik Komisyonu’na (IEC/ International Electrotechnical Commission) sunarak bu teknolojinin geliştirilmesine daha fazla katkıda bulundu. Ünlü akıllı telefon üreticisi, dünya çapındaki kullanıcılara daha sürükleyici ve gerçek bir tam ekran sunan ekran altı kamera sistemi getirme hedefiyle Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.