Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Önemli Bir Spor Oyununu 2 Haftada 355 Bin Kişi Korsan İndirdi

Denuvo oyun yapımcılarına 'göz dağı' verdi.

Irdeto son dönem PC korsan oyunlarına dair bir araştırma yaparak elindeki verileri yayınladı. Basın bültenine göre ismi verilmeyen önemli bir spor oyunu, P2P ağlar üzerinden kırılarak paylaşıldı ve çok sayıda kişi tarafından indirildi.

onemli bir spor oyununu 2 haftada 355 bin kisi korsan indirdi 1

Çıkışının ardından iki hafta içinde bu oyun illegal şekilde 355,664 kere indirilirken, oyunun satış fiyatını göz önüne alınca yapımcı firma önemli bir gelir kaybına uğradı. Hatta tam rakam vermek gerekirse, gelir kaybı 21,336,283 milyon dolar olarak belirlendi.

Ayrıca Irdeto’ya göre AAA oyunların ilk gün koruması çok önemli ve korsan indirmelerin büyük kısmı (yüzde 12’lik dilim) bu günde gerçekleşiyor.

Konuya ilişkin Denuvo yöneticisi Reinhard Blaukovitsch de Irdeto’ya bir açıklama yaparken, dağıtımcıların korsan oyunlar yüzünden ciddi zarara uğradığını ve bu yüzden koruma önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.

Buna rağmen araştırmada korsan indiren oyuncuların ne kadarının oyunu test ettiği ya da sonradan orijinal alıp almadığı bilgisine yer verilmedi. Dolayısıyla verilen gelir kaybının tam olarak gerçeği yansıttığını da söyleyemeyiz. Günümüzde pek çok kişi oyunu ilk olarak test etmek amaçlı korsan indiriyor. Belli bir kesim ise artık Steam’in sunduğu olanaklar sayesinde önce satın alıyor, sonrasında beğenmezse iade ediyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.