Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Oddworld: Soulstorm İnceleme

Oddworld: Soulstorm, Abe'yi başka bir tehlikeli macerada takip eden güzel bir 2B platform oyunu olmuş ancak uzun seviyeler bazen can sıkıyor.

Oddworld: Soulstorm çıkış yaptığı andan itibaren, oyuncular oyunun çarpıcı görselleri ve heyecan verici hikayesiyle büyülendi. Mudokon’ları çaresizce ölümden kurtarmaya çalışan Abe’nin bir başka hikayesi olsa da Oddworld: Soulstorm’un grafikleri, hikayesi ve dünya tasarımı, onu önceki Oddworld oyunlarından ayırmak için yeterli. Bununla birlikte, oyunun olağanüstü destekleyici unsurları, uzun ve tekrarlayan oynanışıyla gölgede kalıyor. Bu sıkıcı tekrarlayan oynanış olmasa mükemmele yakın bir deneyim bizleri bekliyormuş.

Oddworld serisi, Abe’s Odyssey’in 1997’de piyasaya sürülmesinden bu yana oyun sektöründe bir kült haline geldi. Doğrudan bir devam oyunu olan Oddworld: Abe’s Exodus, Abe ve Mudokonlar, Magog Kartelinden kaçtıktan hemen sonra ortaya çıkmıştı. Oddworld: Soulstorm, Abe’s Exodus’un yeniden yapımı ya da Abe’in hikayesinin üçüncü bölümü değil. Geliştirici Oddworld Inhabitants, Oddworld: Soulstorm’un Abe’s Odyssey’den sonra devam eden alternatif bir hikaye olduğunu açıkladı.

Daha Ciddi Bir Oddworld

Oddworld Inceleme 1Soulstorm’da Abe, geçmişindeki iblisler ile uğraşırken aynı zamanda halkının güvenliğini sağlamak için yolculuğuna devam ediyor. Serinin imzası niteliğindeki kara mizah devam ediyor ancak genel hikaye diğer Oddworld oyunlarına kıyasla daha ciddi. Oddworld: Soulstorm’un anlatımı çok sürükleyici ve kaçak bir Mudokon olmanın nasıl bir şey olduğunu tasvir etmek konusunda harika bir iş çıkarıyor ancak oyunun sürükleyici görsel kalitesi olmasaydı tek başına hikaye o kadar iyi olmazdı.

Oddworld: Soulstorm, özellikle güzel ara sahnelerinde gerçekten etkileyici grafiklere sahip. Ara sahnelerdeki detay seviyesi dikkat çekici ve Abe’nin keşfettiği ortamlar küçük hikaye anlatıcı detaylarla dolu. Bu detaylara hayranlık duymamak gerçekten zor. Oddworld: Soulstorm, görseller açısından gelecekteki 2B platform oyunları için çıtayı belirliyor, ancak bu türün oynanış sınırlamalarının kurbanı oluyor.

Tekrarlayan ve Uzun Bölümler

Oddworld Inceleme 2Oddworld: Soulstorm’un heyecanını kaybetme sebebi, oyunun temel mekaniğinden kaynaklanıyor. Deneyim hiçbir şekilde kötü değil ancak gözle görülür şekilde tekrara düşen bölümler, oyunun uzunluğu ile birleştiğinde sıkıntı yaratıyor. Bir 2B platform oyuncusu olarak, kontroller çok basit ve cilalı, bu da Abe’i kontrol etmeyi tatmin edici hale getiriyor. Ayrıca oyunda zıplama ve yuvarlanma dışında birkaç mekanik daha var. Yine de Oddworld: Soulstorm’un uzun seviyeleri ve yavaş temposu nedeniyle bu mekanikler dikkat çekmiyor.

Oddworld: Soulstorm 15 temel seviyeden oluşuyor ve hepsini tamamlamak 20 saat sürüyor. Her bir seviyeyi, tüm koleksiyon eşyalarını ve Mudokon’ları avlamadan geçmek istediğiniz takdirde bir saat kadar sürüyor. Ancak bölümlerdeki tüm görevleri tamamlamak isterseniz oynanış süresi de uzuyor. Esas olarak doğrusal yollardan oluşan bir 2B platform oyunu için her seviyede bir saat harcamak oldukça yorucu. Oddworld: Soulstorm gerçekten harika ortamlar tasarlamış ancak bir bölümde yarım saat geçirdikten sonra o ortamdan sıkılıyorsunuz.

Oddworld Yapılacak Çok Şey Sunuyor

Oddworld Inceleme 3Oddworld: Soulstorm’da en dikkat çekici unsur yapılacakların sayısı. Kurtarılması gereken 1.400’den fazla Mudokon, yüzlerce toplanabilir öge, dört farklı son ve her seviyede keşfedilecek gizli alanlar var. Bununla birlikte oyun, bu gizlilikleri bulmanız için tamamlamanız gereken yan görevleri yapmak için hiçbir neden sunmuyor. Oyunun Quarma sistemi, iyi veya en iyi sonların kilidini açmak için Mudoko’ları kurtarmayı teşvik ediyor olsa da diğer tüm toplanabilir ögeler yalnızca oyuncuyu meşgul tutmak için oyuna eklenmiş.

Önceki Oddworld oyunlarının aksine, Oddworld: Soulstorm’daki kurtarılan Mudokonlar tamamen işe yaramaz değil. Oyuncular yeni craft sistemini kullanarak, buradan kazandıkları ögeleri oluşturmak veya daha sonra Mudokon’lara verilebilecek silahları özelleştirmek için kullanabiliyor. Onları güvenli bir şekilde bir portala ulaştırmak tam bir angarya hele ki sinir bozucu yapay zekaları da hesaba katıldığında. Eğer belirli bir son için çabalamıyorsanız, Mukodonları geride bırakmak sizler için en iyi seçenek olacaktır.

Ah Şu Seviyeler Kısa Olsaydı!

Oddworld Inceleme 4Oddworld: Soulstorm oldukça gösterişli bir 2B platform oyunu. Oyun ne olmaya çalıştığını biliyor ve temel mekaniği bunu çok iyi yansıtıyor. Ancak Abe’in sınırlı hareketleri, oyunun doğrusal yolları ve seviyelerin uzunluğu oyunun çok tekrar etmesine sebep oluyor. Her seviyede bazı yeni unsurlar tanıtılıyor ancak aynı mekaniklerin çoğu tüm oyun boyunca yeniden kullanılıyor. İlk başta ilginç olan belirli seviyelere özgü unsurlar var ancak bir süre sonra aynı şeyleri arka arkaya çok fazla yapıyormuş gibi hissedeceksiniz.

Seviyeler kısaltılsaydı çok daha keyifli bir deneyim yaşanırdı. Seviyelerin tasarımında uzunlukları dışında yanlış bir şey yok, bu da oyuncuların bölümlerin sonunda yorulmasına neden olabiliyor. Oddworld: Soulstorm’un seviyeleri zorlu ve siz de oyun tarzınızı değiştirerek yeni zorluklar yaratabilirsiniz.Yol boyunca her Slig’i öldürmek en kolay yol olabilir ancak pasifist olarak oynamak uzun vadede daha da ödüllendirici olacaktır. Her seviyede oyunun, oyuncunun zekasına ve becerisine meydan okuduğu birkaç nokta var ve bu zorlukları geçtiğinizde tatmin olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu da oyunda en sevdiğim yanlardan bir tanesi.

Oyuncuların deneyebileceği çok sayıda fırlatılabilir öge var ancak en eğlenceli olanı Abe’in düşmanlara sahip olma yeteneği. Bu, farklı silahların kullanımına izin veriyor ve ayrıca oyuncuların Abe’in ulaşamadığı alanlara ulaşmasına izin veriyor. Bir Slig tabancasına sahip olmak çok eğlenceli ve tatmin edici bir deneyim. Bununla birlikte, oyun boyu bazı noktalarda Abe’in yeteneklerini kullanması engellenmiş, bu da oyunu zorlaştırmak için oldukça ucuz bir yol olmuş.

Oddworld: Soulstorm Sonuç:

Oddworld Inceleme 5Oddworld: Soulstorm’un tekrarlayan oynanışı oyunu kötü yapmıyor ancak oyunun başından sonuna kadar keyif alacak oyuncuların sayısını oldukça azaltıyor. Oyunun hikayesi ve görselleri çok etkileyici ve ağırlığının çoğunu taşımaya yardımcı oluyor. Ancak arada küçük hikaye unsurları ile saatlerce süren seviyelerde oynamak Oddworld: Soulstorm’u oynamayı çok yorucu hale getiriyor. Oddworld serisinin ve 2B platform oyunlarının hayranları hayal kırıklığına uğramayacak ancak Oddworld: Soulstorm uzun süre konuşulacak bir oyun olmayacak. Serinin hayranlarına ve platform severlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bu oyundan platform ile arası olmayanlar uzak dursun.

Oddworld: Soulstorm, PC, PlayStation 4 ve PlayStation 5’te mevcut. Biz bu incelemeyi PC platformunda gerçekleştirdik. Oyunun sistem gereksinimlerine buradan ulaşabilirsiniz. Oyun Epic Games Store üzerinde 79 TL fiyat etiketi ile satışa sunuldu.

İnceleme Özeti

Oddworld: Soulstorm İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

1 Yorum

0 inceleme gösteriliyor
  1. Beste

    Harika??

    Cevap

Cevap Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Gameplay
Graphics
Longevity
A mininum rating of 0 is required.
Please give a rating.
Thanks for submitting your rating!

Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!