Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nvidia CEO’su Küresel Çip Sıkıntısının 2022 Sonuna Kadar Devam Edeceğini Açıkladı

Nvidia şu an pek çok teknoloji şirketi etkileyen küresel çip sıkıntısı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Dünyanın lider konumdaki ekran kartı üreticisi olan ve geçtiğimiz aylarda ARM satın alımı ile gündeme gelen Nvidia’dan çip sıkıntısı açıklaması geldi.

Nvidia CEO’su Jensen Huang küresel çip sıkıntısı hakkında düşüncelerini Yahoo’ya verdiği röportajda açıkladı. Nvidia CEO’su küresel çip sıkıntısı açıklamasında, sıkıntının 2022 yılı sonuna kadar sürebileceğini ancak bununu 2023 yılına da sarkabileceğini belirtti.

Nvidia CEO’su Küresel

Nvidia CEO’su Küresel Çip Sıkıntısı Beklenenden Uzun Sürebilir

Nvidia CEO’su Huang açıklamasında “Tedarik zincirleri üzerinde sihirli bir mermimiz yok. Tedarikçilerimizin desteğine sahibiz. Çok kaynağımız bulunduğu için şanslıyız.” sözlerine yer verdi. Küresel çip sıkıntısının beklenenden uzun sürebileceğini belirten CEO, sorunun çözülmesi için tedarikçileri ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini de belirtti. 

Pek çok teknoloji şirketi küresel çip sıkıntısı nedeniyle yeni ürünlerini geliştirmek konusunda ve mevcut ürünlerinin stokları konusunda sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox CEO’su da küresel çip sıkıntısının 2022 yılı sonuna kadar sürebileceğini belirtmişti. 

nvidia ceosu kuresel cip sikintisinin 2022 sonuna kadar devam edecegini acikladi 3

Sıkıntılar devam ettikçe teknoloji sektörü harici pek çok şirkette üretimler aksıyor. Konu hakkında Bir Toshiba yöneticisi de sıkıntının Eylül 2022 dönemine kadar devam edebileceğini belirtmişti. Son olarak Intel CEO’su Pay Gelsinger geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada küresel çip sıkıntısının 2023 yılına kadar devam edeceğini belirtmişti. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.