Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

NVIDIA Ampere RTX GPU’larında Akıllı Erişim Belleği (SAM) teknolojisi Olacak

NVIDIA Ampere RTX ekran kartlarında SAM adı verilen Akıllı Erişim Belleği teknolojisi bulunacak.

GamersNexus NVIDIA’ya yaptığı son açıklamada, AMD’nin RDNA 2 GPU serisinde etkinleştirdiğine benzer şekilde kendi SAM veya Akıllı Erişim Belleği özelliği üzerinde de çalıştıklarını doğruladı. Nvidia, bu SAM özelliğinin gelecekteki yazılım güncellemeleriyle tüm GeForce RTX 30 serisi Amper GPU’larda etkinleştirileceğini onayladı. Bu nedenle, Nvidia GPU’lar da Oyunlarda onlara üstünlük sağlayabilecek benzer bir özellikten yararlanacak.

NVIDIA Ampere RTX GPUlarinda Akilli Erisim Bellegi SAM teknolojisi Olacak

AMD, kısa süre önce üç yeni RDNA 2 özelliğini ayrıntılı olarak açıkladı: RAGE Modu, Akıllı Erişim Belleği ve Sonsuz Önbellek. NVIDIA’dan gelen bu hareket, AMD’nin Akıllı Erişim Bellek teknolojisine resmi bir yanıt gibi görünüyor.

Daha da önemlisi, yeşil ekip, yeniden boyutlandırılabilir BAR’ın aslında PCI-Express özelliklerinin bir parçası olduğunu ve NVIDIA’nın mevcut donanımı bu işlevi tam olarak desteklediğini doğruladı. NVIDIA, bu SAM özelliğinin gelecekteki GPU sürücü / yazılım güncellemeleriyle etkinleştirileceğini ve hem AMD hem de Intel işlemcilerle uyumlu olacağını belirtti.

NVIDIA tarafında hem Intel hem de AMD CPU tabanlı sistemler tam olarak desteklenecek ancak, AMD’nin çözümü yalnızca en yeni Ryzen 5000 serisi CPU serisi ve uyumlu X570 anakartlarla çalışacak. AMD Anakartları ayrıca en son AGESA 1.1.0.0 ürün yazılımı güncellemesini gerektirecektir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.