Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

No Bootable Device Hatası Çözümü: Yüzde 100 Etkili

No Bootable Device hatası yaşayanlar için yüzde 100 etkili olacak 4 yöntem hazırladık.

No Bootable Device hatası alıyorsanız sizler için garanti çözüm sunduk. Yapabileceğiniz tüm adımları tek tek anlattığımız bu içerik sayesinde ”no bootable device please restart system hatası” kolayca çözülecek.

Bu hatayı alıyorsanız, sabit sürücünüzün arızalanmış olma olasılığı çok yüksek. Yine de arıza ihtimalinden önce sistemi güvence altına almak ve sorunu çözmek için Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) gibi belirli Windows sistem komutları kullanılarak sorunu çözmeyi deneyeceğiz.

No Bootable Device Hatası Çözümü

No Bootable Device Hatası Sebebi Nedir?

No Bootable Device hatası çözümü için ilk olarak, bu sorunun olası nedenlerini bulalım. İşte bir göz atabileceğiniz hataya neden olabilecek bazı sebepler.

▶Yanlış bir önyükleme sırası.

▶Sistem bölümünün doğru ve etkin bir şekilde kurulamaması.

▶Dahili sabit diskinizin, disk hataları/bozuk sektörler nedeniyle bozulması.

▶Bilgisayarın önyükleme sabit diski MBR sektörü zarar görmüş olması.

No Bootable Device Hatası Çözümü

Yöntem 1) Donanımları Söküp Geri Takın

İlk başta bilgisayarınızı tamamen kapatabilir, tüm donanım aygıtlarını çıkarabilir ve ardından hepsini düzgün bir şekilde geri takabilirsiniz. Bu, BIOS’un gevşek bağlantı nedeniyle sistem sabit sürücüsünü algılamadığını ve “No Bootable Device Hatası” sorununa yol açıp açmadığını kontrol etmeye yardımcı olacak. Bu sizin durumunuz için işe yaramazsa, sonraki yönteme geçin.

Yöntem 2) Ön Yükleme Sırasını Kontrol Edin

Yanlış bir önyükleme sırası, bilgisayarınızın sistemin kurulu olduğu disk haricinde başka diskler ile başlatılmaya çalışılmasına sebep olacak. Bu nedenle, sistem sabit sürücünüzün önyükleme sırasında ilk sırada olduğundan emin olun.

  • Adım 1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS kurulumuna girmek için belirli bir tuşa (Del, F2, F10…) basın.
  • Adım 2. Klavyenizdeki sağ ok tuşlarını kullanarak “Boot” sekmesine erişin. Sistem sabit sürücünüzü önyükleme sırası listesinin en üstüne taşıyın.
No Bootable Device Hatası Çözümü

Yöntem 3) Birincil Bölümü Sıfırlamayı Deneyin

İşletim sisteminin kurulu olduğu bölüme birincil bölüm denir. Bir işletim sistemi önyükleme başarısı için etkin olarak ayarlanması gerekir. Bu nedenle, yanlışlıkla etkin değil olarak ayarlanırsa, ” No Bootable Device Hatası” karşınıza çıkar. Bu yüzden lütfen aktif olarak geri ayarlayın.

  • Adım 1. Windows kurulum DVD’sini veya USB belleğini bilgisayarınıza takın ve önyükleyin. Dil ve klavye düzenini seçin ve “Bilgisayarınızı onarın” seçeneğine tıklayın.
  • Adım 2. Windows 10 ve 8 kurulum DVD’si kullanıyorsanız, “Sorun Gider“e ve ardından “Komut İstemi“ne tıklayın. Windows 7 kurulum DVD’sini kullanıyorsanız, “Sistem Kurtarma Seçenekleri” ekranında, ilk seçenek olan “Yardımcı olabilecek kurtarma araçlarını kullan…” seçeneğini, Windows 7 işletim sistemini seçin ve “İleri”yi tıklayın. Sonraki pencerede “Komut İstemi”ni seçin.
  • Adım 3. Yükseltilmiş Komut İstemi penceresinde aşağıdaki komutları tek tek yazın ve ardından “Enter” tuşuna basın.
  • lit disk
  • select disk 0: 0, sistem sabit diskinin disk numarasıdır.
  • list partition
  • select partition 1: 1, sistem bölümünüzün numarasını temsil eder.
  • active

Yöntem 4) Dahili Sabit Disk Durumunu Kontrol Edin

Dahili sabit diskte bazı disk hataları varsa, Windows başlatılırken “No Bootable Device Hatası” hatası görünebilir. Durumunu CHKDSK.exe aracıyla kontrol edebilirsiniz. Bunu yapmak için Komut İstemi penceresini açmak için yöntem 3’e başvurabilirsiniz. Ardından ”chkdsk c: /f /x /r” komutunu yazın. Bu sistemin kurulu olduğu kısımdaki hataları size bildirecek ve mümkünse düzeltecek.

No Bootable Device Hatası Çözümü

Yöntem 5) Ön Yükleme Bilgilerini Düzeltin (BCD ve MBR)

BCD veya MBR dahil önyükleme bilgileri virüs saldırısı, elektrik kesintisi veya bozuk sektörler nedeniyle hasar görürse, “No Bootable Device Hatası” alacaksınız. Bu tür önemli bilgileri Komut İstemi penceresinden onarabilir veya yeniden oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için, Komut İstemi penceresine girmeniz, ardından aşağıdaki komutları sırayla yürütmeniz gerekecek.

▶Bootrec /fixmbr

▶Bootrec /fixboot

▶Bootrec /scanos

▶Bootrec /rebuildbcd

Ardından, bunun sorununuzu çözüp çözmediğini kontrol etmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

No Bootable Device hatası ve çözümlerini sizler ile paylaştık. Yukarıdaki yöntemler bu hatanın bilinen ve garanti şekilde çözüme ulaştıran yöntemleri. En sık karşılaşılan hatalardan bir tanesi olan 0xc0000142 hatası çözümü için ise bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.