Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nintendo’nun Zelda Planlarında VR Desteğinin Olup Olmadığı Ortaya Çıktı

Nintendo'nun göz bebeği The Legend of Zelda için VR desteğinin gelip gelmeyeceği merak konusuydu.

Nintendo’nun son yıllarda oyun konsolları konusunda attığı en büyük adım, hiç şüphemiz yok ki Nintendo Switch oldu. Modüler yapısı ile dikkat çeken konsol, çıktığı ilk günden bu yana başarılı satış rakamları ile yüz binlerce oyuncuya ulaşmaya devam ediyor. Konsol ile aynı zamanda çıkış yapan ve konsolun satış rakamlarına doğrudan etki eden The Legend of Zelda: Breath of the Wild, şu an Nintendo’nun elindeki en önemli yapım olma özelliğini gösteriyor. Nintendo Switch’in çıkışı ile birlikte ortaya atılan iddialardan biri de, Zelda serisinin oyunları için VR desteğinin geleceğiydi. Bu konuya açıklık getiren isim ise geliştirici ekibin başındaki isimden, Eiji Anouma’dan geldi.

zelda vr

Pek çok geliştirici ekibin, en önemli yapımlarını ya da VR teknolojisine uygunluk gösterebilecek oyunlarını sanal gerçeklik desteği ile yeniden yaratmaya çalıştıkları bir dönemde, Nintendo’nun bu konuda ne yaptığı merak ediliyordu.

Eiji Anouma, Zelda için birinci şahıs bakış açısına sahip kamera açılarını oynanış esnasında denediklerini ve sonuçtan çok memnun kalmadıklarını ifade etti. Link’in ekranda görünmesi, daha geniş bir bakış açısı ile oyuncudaki keşif duygusunun körüklenmesi ve alışılmış Zelda ruhunun kaybedilmemesi için VR teknolojisinin gözlerine yeterli görünmediğini de ekledi.

Ancak bunun bir ihtimal olarak daima akıllarında bulunacağının da altını çizdi. Kısacası, Zelda için VR desteğinin önümüzdeki uzun bir dönem boyunca gelmeyeceğini düşünebilirsiniz. Nintendo’nun bütün odağı, yeni çıkmış olan ve oyun konsolu piyasasında kısa süre içinde önemli bir yer edinmeyi başaran Switch’te olacağa benziyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.