Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nintendo Switch’in Satışları Gamevice’ın Açtığı İhlal Davası Yüzünden Tehlikede

Gamevice, kendi ürünlerinde kullanılan kontrolör tasarımının Nintendo tarafından usulsüzce kopyalanarak Switch için kullanıldığını iddia ediyor. Açılan ihlal davası, Nintendo Switch'in satışını durdurabilecek kadar ciddi ve büyük!

Mobil cihazlar üzerinde oyun oynamayı sevenler için kontrolör seçenekleri sunan Gamevice markası, Nintendo’yu köşeye sıkıştırmış durumda. Nintendo Switch’te kullanılan ekran yerleşiminin ve kontrolör tasarımının kendi ürünleri için patentli olduğunu ve Nintendo’nun bu tekniği izinsizce kullandığını ileri süren firma, popüler konsolun satışlarını durdurabilecek kadar büyük bir dava açtı. Engadget tarafından duyurulan habere göre, Gamevice Nintnedo’yu kendisine ait olan bir patenti izinsiz kullanmakla suçluyor. Teknoloji dünyasının vazgeçilmezi olan patent savaşları, her geçen gün farklı cephelerde sürmeye devam ediyor.

nintendo switch gamevive

Dava dosyasının içeriğine ve iddialara bakılırsa, Nintendo Switch’in Joy-Con kontrolörleri, Gamevice’ın cihazlarında kullandığı kontrolör tasarımına bir hayli benziyor. Davanın sonucunda Nintendo’nun çok büyük bir yara alabileceği ve hatta Switch satışlarının durdurulabileceği dahi ifade ediliyor.

Engadget tarafından ortaya atılan dava haberi henüz Gamevice ya da Nintendo tarafından detaylandırılmış değil. Ancak firmaların kısa süre içinde sessizliklerini bozacağı tahmin ediliyor. 9 Ağustos 2017 tarihinde açıldığı iddia edilen patent ihlali davasının önümüzdeki günlerde gün yüzüne çıkması bekleniyor. Kısa süre içinde milyonlarca satmaya başaran Nintendo Switch’in akıbetinin ne olacağı ise ondan sonra belli olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.