Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nintendo, Luigi’nin Mansion 3 Geliştiricisi Next Level Games’i Satın Alıyor

Nintendo, Luigi'nin Mansion 3 geliştiricisi Next Level Games'i tamamen satın alma niyetini açıkladı.

Bugün yayınlanan bir açıklamada şirket, Kanadalı geliştiricinin hissedarların onayını bekleyen “yüzde yüz iştirak” olacağını söyledi.

Nintendo Luiginin Mansion 3 Gelistiricisi Next Level Gamesi Satin Aliyor

2002’de kurulan Next Level, Nintendo ile uzun bir çalışma geçmişine sahip. Şirketlerin ilk ortaklığı, GameCube için 2005’in Super Mario Strikers’ıydı. Bunu, Next Level’ın 2000’ler boyunca oyun geliştirmeye devam ettiği bir konsol olan Wii’nin devamı izledi. Daha yakın zamanlarda, Next Level en çok Luigi’nin Mansion serisine eklenmiş, 2013’te 3DS için 2013’ün Luigi’s Mansion: Dark Moon’u ve 2019’un Luigi’s Mansion 3 for the Switch’i geliştirmiştir. Nintendo’nun hissedarlarına yaptığı bildirimde özellikle dikkat çektiği oyunlar.

Nintendo, Next Level’ın sahip-yöneticilerinin bu hisselerin satışı ile ilgili seçenekleri araştırdığını söyleyerek, şirketteki tüm tedavüldeki hisseleri satın alacağını söylüyor. Anlaşmanın 1 Mart’ta tamamlanması bekleniyor ve Nintendo, bunu yapmanın şirketler arasındaki iletişimi kolaylaştırarak stüdyonun “geliştirme hızını ve kalitesini” artıracağını söylüyor.

Satın alımdan sonra Next Level‘in ne üzerinde çalışacağı belli değil. Luigi’s Mansion 3’ün lansmanından bu yana bir yıldan fazla zaman geçti ve bu sürenin bir kısmı oyunun çok oyunculu DLC’sinin geliştirilmesiyle geçecek olsa da, yeni bir projenin erken aşamalarında olabileceğini varsaymak güvenli olacaktır. Nintendo, satın almanın “Nintendo’nun bu mali yıldaki sonuçları üzerinde yalnızca küçük etkileri olacağını” ve uygun kazanç tahminlerinin önümüzdeki yıl başlayacağını, ancak muhtemelen bu anlaşmanın sonuçlarını birkaç yıl daha görmeyeceğimizi söylüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.