Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nexon, KONAMI, SEGA, BANDAI NAMCO ve Hasbro’daki Yatırımlarını Duyurdu

Japonya ve Güney Kore merkezli video oyun şirketi olan Nexon, dünyanın önde gelen birkaç oyun geliştirici firmasına yatırım yaptı.

Bu sabah yayınlanan bir basın açıklamasında, Güney Koreli-Japon oyun yayıncısı Nexon, dört büyük eğlence şirketine büyük bir yatırım turunu duyurdu: KONAMI, SEGA, BANDAI NAMCO ve Hasbro (Wizards of the Coast’un sahibi). Yatırım yapılan toplam tutar 874 milyon Dolar’dır; bunlar ‘satın alma veya aktivizm niyeti olmayan uzun vadeli dostça yatırımlar’ olarak görülmelidir.

Nexon

Nexon Başkanı ve CEO’su Owen Mahoney şunları söyledi “Güçlü, iyi yönetilen küresel IP’ye sahip şirketlerin, dar bir şekilde yeni IP’nin piyasaya sürülmesine odaklanan bir pazarda genellikle göz ardı edildiğine ve küçümseneceğine inanıyoruz. Bu yatırımlar, yıllarca ve on yıllar boyunca küresel mülkler yaratan ve büyüten yönetim ekiplerine duyduğumuz saygıyı yansıtıyor. Her birinin doğrusal formatlardan etkileşimli eğlenceye seküler geçişten yararlanma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Bu yatırımlar, düşük faizli bir ortamda nakit paramızın iyi bir şekilde kullanıldığını gösteriyor ve ilk sonuçlardan son derece memnunuz. Yatırım kararlarımızda ortaklıkları güçlendirmek göz önünde bulundurulmasa da, bazı şirketlerle gelişen diyalogdan memnunuz.” dedi.

Bu, Nexon’un diğer oyun şirketlerine yaptığı ilk yatırım değil. Kasım 2018’de şirket, eski EA ve DICE yöneticisi Patrick Söderlund tarafından kurulan İsveçli bir geliştirme ekibi olan Embark Studios’a ‘büyük bir stratejik yatırım’ yaptı.

Yıllar boyunca Nexon, Vindictus, MapleStory ve özellikle Dungeon Fighter Online gibi, ömür boyu 15 milyar doların üzerinde gelirle tüm zamanların en çok oynanan ve en çok hasılat yapan oyunlarından biri olan birçok hit oyun yayınladı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, DFO serisinde geliştirilmekte olan üç yeni oyun var: bir mobil başlık, ünlü stüdyo Arc System Works ile birlikte geliştirilen bir dövüş oyunu ve kod adı Project BBQ olan Dungeon Fighter Online’ın 3D versiyonu.

Son olarak, Nexon’un bu yıl, ücretsiz oynanabilen yarış oyunu KartRider: Drift, PC’ye (Steam, Nexon Launcher) ve çapraz oyun işlevselliğine sahip Xbox One’a çıkması bekleniyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.