Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

New World Ekran Kartı Sorunu Yeniden Gündeme Geldi

New World oyuncularından gelen son raporlara göre, oyunu oynadıktan sonra tıpkı beta testleri sırasında olduğu gibi, üst düzey ekran kartları bozulmaya başladı.

New World ekran kartı sorununu sizlere bildirmiştik. New World’ün tam sürümünden günler sonra, oyunu oynadıktan sonra pahalı ekran kartlarının arızalandığını öne süren raporlar yeniden ortaya çıktı. New World, Amazon tarafından yayınlanan ve oyuncuların hayatta kalmak için kaynak toplamaları ve ekipman üretmeleri gereken keşfedilmemiş bir adada gemi kazası geçirdiğini gören yeni bir MMO oyunu olarak yayınlandı. Oyun lansmanında çok sayıda oyuncu yeni MMO yapımına akın etti ve birçoğu oyunu ilk kez yılın başlarında açık beta sırasında deneyimledi.

New World ekran kartı bozulması raporları ilk olarak bu beta sürümü sırasında ortaya çıkmıştı. Sorun öncelikle, New World gibi mütevazı donanım gereksinimlerine sahip bir oyunu zorlanmadan oynayabilmesi gereken pahalı bir kart olan Nvidia RTX 3090’ı etkiledi. Aynı sorunun New World oyuncuları tarafından birkaç açıklamasının ardından Amazon, sorunu çözmeye yardımcı olacak bir kılavuz yayınladı. Sınırsız kare hızlarında bir sorun olduğu ortaya çıktı ve Amazon çözümünü açıkladıktan sonra oyunun beta sürümü sırasında birkaç donanım sorunu yaşandı.

New World ekran kartı

New World Ekran Kartı Sorunu Yine Gündemde

Oyunun resmi lansmanı ile New World forumunda yayınlanan raporlar, oyunun oyuncu tabanında bir kez daha bozulan ekran kartları vakalarının ortaya çıktığını gözler önüne serdi. Amazon, sorunla ilgili henüz bir açıklama yapmadı ve hangi sorunun ekran kartlarının bozulmasına neden olup olmadığı belli değil. Son zamanlardaki sorunlar, çerçeve hızları sınırlandırılmış olsa bile rapor edildi ve bu sefer başka bir şeyin hatalı olabileceğini düşündürdü. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, bunun New World’deki grafik ayarları oyuncu tarafından değiştirildiğinde meydana gelebileceğini gösterdi.

New World ekran kartı sorunlarına karşı üretici EVGA, nedenin aslında bir donanım hatası olduğunu açıkladı ve New World oynarken kartları mahvolan oyuncuların kartlarını değiştirdi. Aynı politikaya devam edip etmeyecekleri belirsiz ve büyük olasılıkla aynı kusurun ekran kartlarının tekrar arızalanmasına neden olup olmamasına bağlı. Üretici suçlu olsa bile, sorunun yalnızca New World oynarken ortaya çıkması, yeni oyunun hayranlarını endişelendireceği kesin.

Yayınlandığından beri New World, başarısına rağmen çok sayıda eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Uzun kuyruk süreleri ve küçük sunucu boyutlarından, haritada yavaş seyahat süresine kadar, bu son şikayet olmasa bile oyuna verilen tepkiler karışıktı. Oyuncuların donanımlarını bozmak, oyun içi rahatsızlıklardan çok daha ciddi bir endişe kaynağı ve sorunun kökü yakında bulunup düzeltilmezse Amazon’un başı derde girecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.