Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix Games iOS Tarafında Android Sürümünden Farklı Olacak

İnternet televizyonu Netflix kısa bir süre önce Netflix Games ile oyun sektörüne giriş yapmıştı. Netflix Games için Apple tarafından kötü haber geldi.

Video platformu Netflix, geçtiğimiz günlerde bir süredir test ettiği Netflix Games’i Android platformuna eklemişti.

Bir süredir test edilen servis sonunda kullanıcıların kullanımına sunulmuştu. Google Play Store temelli oyun indirmeleri yapan Netflix Games servisinde kullanıcılar oyunları cihazlarına indiriyor. Bu sayede bulut tabanlı olmayan serviste herhangi bir donma sorunu da yaşanmıyor ve oyunlara doğrudan Netflix Android uygulaması üzerinden erişim sağlanıyor.

netflix games ios tarafinda android surumunden farkli olacak 3

Netflix Games iOS Tarafında Farklı Çalışacak

Netflix’in oyun servisi Android tarafında kullanıcıların istedikleri oyunu indirme butonuna basmasıyla arka planda iniyor ve Netflix uygulamasına ekleniyordu. Netflix tarafından iOS platformuna da geleceği açıklanan Netflix Games Apple’ın App Store kuralları nedeniyle farklı bir deneyim sunacak.

Netflix Games iOS tarafında oyunlar App Store üzerinden tek tek yüklenebilecek. Yüklenen oyunlara giriş ise kayıtlı olan Netflix hesabı üzerinden yapılacak ve kullanıcılar aboneliklerine devam ettiği sürece bu oyunları oynayabilecek.

Netflix Games iOS Tarafında

Apple’ın App Store kurallarının Netflix’in Netflix Games servisi için istediği şeyi vermediğini söyleyebiliriz. Bu kurallar nedeniyle Netflix Games, Android tarafında sunduğu deneyimi iOS tarafında sunamayacak. Gelecekte oyunları bulut temelli sunma planı bulunan Netflix’in bunu Android işletim sisteminde yapması için önünde bir engel bulunmuyor. iOS tarafında ise bulut temelli oyunlar farklı bir şekilde kullanıma sunuluyor. Netfilix’in iOS tarafında Netflix Games için nasıl bir adım atacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.