Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix, Bu Yıl “Karışık Oynat” Özelliğini Herkes İçin Kullanıma Sunacak

Netflix'te içerik bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Şirket, işimizi kolaylaştırmak için ''karışık oynat'' seçeneğini bu yıl yayınlayacak.

Ne izleyeceğinizden emin değilken, Netflix‘te ne sıklıkta akılsızca geziniyorsunuz? Bu kadar çok seçenek varken, bir şeyler seçmek çok zor olabilir. Bu nedenle bu durumlardan kaçınmak için, Netflix bu yıl herkese yeni bir “Karışık Oynatma” özelliği sunuyor.

Netflix Karisik Oynat

Karışık Oynatma özelliği, temelde Netflix’in algoritmalarına göre sizin için ne izleyeceğini seçmesine izin verecek. Netflix COO’su ve baş ürün sorumlusu Greg Peters, bu özelliğin binlerce film ve TV şovu arasından seçim yapma endişesini ortadan kaldırma amaçlı olduğunu açıkladı.

Peters, Variety aracılığıyla şunları söyledi: “Üyelerimizin temelde bize sadece göz atmayı tamamen atlamak istediklerini, bir düğmeyi tıkladıklarını ve anında oynayabilmeleri için bir başlık seçtiklerini belirtmeleri bizim için gerçekten işe yarıyor.” dedi. “Bu, bu durumdaki üyeler için oldukça iyi çalışan harika bir mekanizma.”

Karışık Oynatma, Google’ın kullanıcıları doğrudan en üstteki arama sonuçlarına götüren “Kendimi şanslı hissediyorum” arama özelliğini anımsatıyor. Test sırasında, Netflix kullanıcılarının profil seçme ekranındaki Karıştırarak Oynatma düğmesine erişimi vardı. Bir profil seçildikten sonra menüde “Bir şeyler oynat” seçeneği de bulunur. Variety’ye göre, testler yayın hizmetinin bağlı TV uygulamaları üzerinde gerçekleştirildi. Netflix ayrıca kısa süre önce belirli mobil cihazlarda yalnızca ses modunu test etmeye başladı.

Netflix‘in sizin için içerik seçmesine izin verirseniz, ilgilendiğiniz bir şeyi seçmesi gerekir. Bunun nedeni, hizmetin seçimlerini daha önce izlediğiniz içeriğe, görüntülediğiniz türlere ve “Listem” bölümüne kaydedilenler.

Netflix kısa bir süre önce 2021’de her hafta bir orijinal film yayınlayacağını ve hizmetin 2020’de 200 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Yani, yeni Karışık Oynatma özelliği uygun bir zamanda geliyor, çünkü izlenecek çok fazla içerik olduğunda bir seçim çok zor olabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.