Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

NCSoft 2017 Sonu Mali Raporlarını Açıkladı

NCSoft özellikle mobil oyunlar kategorisinde kârını ciddi ölçüde arttırdı.

MMORPG oyunlarıyla tanınan dağıtımcı NCSoft tarafından 2017 yılının son çeyrek mali raporları yayınladı ve firmanın geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 79 oranında arttırdığı gözlemlendi. Özellikle mobil oyunlardaki başarısı bunda etkili oldu.

Ncsoft 2017 sonu mali raporlarini acikladi 1

NCSoft 2017’de özellikle mobil oyunlar kategorisinde ciddi bir atılım yaparken, önemli bir geliri buradan elde etil.er Aynı zamanda dördüncü çeyrekte Guild Wars 2’nin satışları da firmanın kasasına bolca para soktu. Guild Wars 2 için çıkan Path of Fire ek paketi bunda etkili oldu.

Lineage ve Lineage 2 oyunları PC platformunda düşüş yaşarken, aynı zamanda Aion Oline ile Blade  &Soul ise bu çeyrekte büyüme kaydetti. Aion ve Blade and Soul’un eskisi kadar popüler olmadığı ve eskidiği düşünülürse, büyüme kaydedip geliri arttırmaları yatırımcıları da şaşırttı.

Fakat diğer yandan başarısız oyunlar da yok değil. Örneğin WildStar artık önemli bir NCSoft oyunu olarak dahi görülmüyor ve muhtemelen Aion’dan önce de kapatılacak. NCSoft yayınladığı istatistik listesinde WildStar’a yer dahi vermedi.

Bu istatistiklerden sonra muhtemelen NCSoft 2018 yılında da mobil oyunlara ağırlık vermeye devam edecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.