Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Naughty Dog’un, The Last of Us Remake Üzerinde Çalıştığı Bildirildi

İddialara göre Naughty Dog, ikonik video oyunu The Last of Us’ın remake versiyonu üzerinde çalışıyor.

Bloomberg’in konuya ilişkin yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Naughty Dog, The Last of Us Remake üzerinde çalışıyor. Haberde, söz konusu projenin ilk olarak San Diego merkezli Visual Arts Service Group bünyesinde oluşturan bir stüdyoda geliştirildiği, ancak Sony’nin aldığı kararla Naughty Dog‘a teslim edildiği yazıyor.

Aktarılanlar arasında Days Gone 2’nin iptal edildiği bilgisi de yer alıyor. Bloomberg, SIE Bend Studio tarafından geliştirilen ilk oyunun ticari açıdan başarılı olmasına rağmen, hem geliştirme sürecinin uzun sürmesi hem de aldığı eleştiriler sebebiyle devam oyunundan vazgeçildiğini belirtiyor.

The Last of Us Remake

Özellikle hikaye anlatımındaki eksiklikler ve tekdüze oynanış mekanikleri sebebiyle olumsuz eleştiriler alan açık dünya oyunu Days Gone, PlayStation 4 ve PC için Nisan 2019’da piyasaya sürülmüştü. Oyun aynı yıl, The Golden Joystick Awards’ta yılın en iyi PlayStation oyunu ödülünü kazanmıştı.

Habere göre, Sony Bend bünyesindeki bir ekip şimdi Naughty Dog’a çok oyunculu bir oyunda yardım ediyor. Sony Bend’deki ikinci bir ekip ise, Naughty Dog’un gözetiminde yeni bir Uncharted oyunu için görevlendirilmesine rağmen, Bend geliştiricileri bağımsız olarak yeni bir oyun üzerinde çalışmaya karar verdi.

days gone 2 iptal edildi

Bloomberg, başlangıçta The Last of Us Remake üzerinde çalışan Visual Arts Service Group stüdyosunun ani bir şekilde dağıldığını ve üst düzey yöneticiler dahil personel kadrosunun yeni Uncharted oyununa atandığını belirtiyor.

Bu durumun çalışanlar arasında huzursuzluğa yol açtığını belirten Bloomberg, Sony’nin artık yaratıcı projelerle ilgilenmediği, bunun yerine rüştünü ispatlamış projeleri yeniden canlandırmak istediği için böyle bir karar aldığını yazıyor.

yeni uncharted oyunu the last of us remake

Sony’nin, yakın zamanda Japonya’daki stüdyosunun faaliyetlerine son vermesi bu yaklaşımla örtüşüyor. 1993 yılında kurulan Japan Studio, PlayStation‘ın en eski birinci taraf geliştiricisiydi. Bloodborne, Shadow of the Colossus ve Demon’s Souls dahil olmak üzere PlayStation’ın en ikonik oyunlarından bazılarında görev alan stüdyo, 28 sene sonra kepenklerini indirmek durumunda kalmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.