Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Mount & Blade 2: Bannerlord İnceleme

Mount & Blade 2: Bannerlord'un detaylı incelemesi.

Nihayet bir çok oyuncunun heyecanla ve merakla beklemekte olduğu Mount & Blade 2: Bannerlord piyasaya çıktı. İncelememizi biraz geç yazdık çünkü oyunun çıkmış olduğu tarihten bu yana bir çok içerik güncellemesi geldi. Oyunun oynanışında çok fazla fark ettiren şeyler değişmemiş bile olsa erken erişimde olduğu için bir çok oyun içi hata mevcuttu ve TaleWorlds erken erişim öncesi yapmış olduğu açıklamada ki gibi hemen hemen her gün oyuna yeni güncellemeler getirmeye devam etti ve ediyor.

Mount Blade 2 Bannerlord İnceleme 2

Yıllarca Mount & Blade oyununun severleri oyunun çıkmasını bekledi. Peki oyuncular yeni oyundan ne beklediler, ne umdular ve karşılığında ne aldılar ? Oyunun zaten dünya genelinde ciddi fanatikliğe sahip bir kitlesi var hatta oyunun çıktığı dönemden son güncellemesini alana kadar bir fiil oynamış insanlar tanıyorum. Kimisi oyunun sadece görsel grafiklerinin geliştirilip sunulduğunu kimisi ise oyunun bir çok şeyinin değiştiğinin ve kesinlikle kayda değer değişiklikler olduğunu söylediler.

Bizzat oyunu kendimde oynamış biri olarak söyleyebilirim ki bence kesinlikle fiyat etiketini hak ediyor. Grafikler, mekanikler ve daha sayamayacağım kadar çok özellik barındıran bir oyun olmuş bence Bannerlord. Beni tatmin etti ve bir çok oyuncuyu da tatmin ettiğini söylemek gerekir.

Öncelikle TaleWorlds’ün çok iyi bir iş başardığını söylemem gerekir. Oyun grafiği, mekanikleri ve hikayesi ile birlikte tatmin edici bir oyun olmuş. Steam üzerinde ki değerlendirme bölümüne bakarsanız, 30 Mart 2020 tarihinde erken erişim oyunu olarak piyasaya sürülmüş olan Bannerlord’un 76,588 kullanıcı yorumundan %88 oranında çok olumlu olduğunu görmek bile yeterlidir.

Tabi bir’de oyunun çok iyi olması gerektiğini savunan bir kesim var. Oyunun çok daha iyi olmasını savunan kişilere’de hak vermiyor değilim, sonuçta oyun geliştirilmeye başlanalı tam 8 yıl oldu ve insan ister istemez böyle bir oyun için büyük bir beklentiye giriyor.

Mount Blade 2 Bannerlord İnceleme

Arayüz Nasıl Olmuş ?

Oyunun arayüzü kesinlikle warband’e göre çok daha iyi. Anlaşılır ve modern görünümüyle daha oyunun ana menüsünde kesinlikle kalitesini belli ediyor. Daha sonra karakterimizi yaratma ekranında’da çeşitliliği ve farklılığı hissediyorsunuz.

Oyunun Mekanikleri Nasıl ?

Bir diğer merak edilen ve çok sorulan sorulardan biri olan oyunun mekaniğine gelelim. Öncelikle belirtmek isterim ki bir çok oyuncu aslında oyunun savaş mekaniklerinin nasıl olacağını merak ediyordu ve korktuğumuz şey başımıza gelmemiş, Mount & Blade 2: Bannerlord, Warband’ın daha’da gelişmiş olan savaş mekaniklerini korumakla kalmamış bunu daha iyi bir seviye’ye getirmeyi başarmış. Karakter hareketleri daha ağır ve oturaklı. Hem yürüyüş hızında, hem de savurma ve savunma hamlelerinde daha oturaklı bir karakter kontrol ettiğinizi hissediyorsunuz.

Bir diğer konu ise oyunda kullanmış olduğunu silahlar. Bannerlord oyuncusu olarak kesinlikle kullanmakta olduğunuz silahı iyi analiz etmeniz ve öğrenmeniz gerekiyor. Silahların değişiklik farkı olan iki el kullanılan baltaları örnek verebilirim, Warband’de çift elli kullanılan baltalar’la hızlı ve seri vuruşlar yapabiliyordunuz ancak Bannerlord’da bu mümkün değil. Baltalar olması gerektiği gibi çok çok ağır hissettiriyor ve bu da vuruş hissiyatını gerçek hayatta olması gerektiği gibi oyuncuya hissettiriyor.

Mount Blade 2 Bannerlord İnceleme 1

Hikaye Modu Nasıl ?

Warband’in geçtiği zamandan 210 yıl öncesine, kurgusal Kalradya İmparatorluğu’nun çöküş dönemine gidiyoruz. Yeni ulusların gelişimine tanıklık ediyoruz. Bunlar zırhlarından silahlarına kadar gerçek yaşamdan izler taşıyan kültürlerden oluşuyor.

Oyunda, İmparatorluk, Vlandiya, Sturgiya, Kuzait, Aseray ve Batanya olmak üzere toplam’da 6 farklı grup bulunuyor. İmparatorluk daha çok Roma İmparatorluğunu izlerini taşırken, Lejyoner kültürünü taşıyan Vlandiya, Viking kültürünü gösteren Sturgiya, Türkler ve Moğolları gösteren Kuzait, Arap kültürünü taşıyan Aseray ve Britanyalıları gösteren Batanyalılar var.

Oyunun size sunmuş olduğu başka bir özgürlük ise ana hikaye’ye bağlı kalmak zorunda değilsiniz, zaten sandbox oyun dediğin böyle olur. İster tüm dünya’yı ele geçirmek isteyen bir lider olun, ister tek bir krallığı yöneten bir kral bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış ve oyunun size sunmuş olduğu tüm bu özellikler mevcut.

Savaş Stratejileri ve Grafiklerde Ne Gibi Değişiklikler Var ?

Beklendiği üzere oyunun grafikleri gözle fark edilir şekilde değişmiş zaten değişmesi de elbette gerekiyordu. Oyunun hem kale kuşatması hem de normal savaşlardaki stratejileri daha iyi bir hale getirilmiş. Modellemeler, animasyonlar ve akıcılık çok olumlu bir seviyeye çıkmış diyebiliriz.

Diyaloglar

Benim ve bir çok oyuncunun kesinlikle hayal kırıklığına uğradığı tek nokta diyebilirim. Diyaloglar ilk oyundaki gibi kısıtlı ve bir süre sonra kısır döngüye girmeye başlıyor ama şöyle bir durum var ki bu oyunu oynayan bir çok oyuncu diyaloglara pek takılmıyor daha çok oyunun savaş hissiyatını ve mekaniklerini önemsiyor ancak benim gibi roleplay bölümünü önemseyen oyuncular için oldukça eksik bir bölüm diyebilirim.

Sonuç

Sonuç olarak şunu söylebilirim ki çok güzel bir oyun olmuş, kesinlikle alınmaya ve oynanmaya değer bir oyun. Erken erişimde olmasından dolayı bir çok bug söz konusuydu ancak geliştirici firma olan TaleWorlds kesinlikle oyuncuların yapmış olduğu geri bildirimleri göz ardı etmiyor ve hemen hemen hergün en kötü 2-3 günde bir getirmiş olduğu yama ile birlikte bu sorunları gidermeye çalışıyor. Bildiğiniz üzere ayrıca dünya’da ki koronavirüs pandemisi nedeniyle normalde 31 Mart 2020 tarihinde çıkması planlanan oyun 1 gün önce ve %10 indirimli olarak piyasaya sürülmüştü. O tarihte oyunu olan oyuncular 135 TL fiyat ile aldılar ancak şu an almak isteyen oyuncular 150 TL gibi bir fiyat vermek zorundalar.

İnceleme Özeti

Mount & Blade 2: Bannerlord İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!