Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Monster Hunter World Dünya Çapında 10.9 Milyon Sattı

Monster Hunter World'den beklenmedik başarı.

Capcom bugün bir duyuru yaparak Monster Hunter World’ün şimdiye kadar dünya çapında 10.9 milyon satış yaptığını açıkladı. Bilgi oyunun resmi ‘Sık Sorulan Sorular’ sayfasından alınırken, aynı zamanda firmanın son mali dönem raporlarında da açıklandı. Japonya menşeli olan Monster Hunter World’ün satışlarının yüzde 70’i ülke dışında gerçekleşti.

monster hunter world dunya capinda 10 9 milyon satti 1

Daha da ilginci ise Steamspy’da verilen veriler. Her ne kadar Steamspy’ın ücretsiz sürümü kesin doğru rakamları paylaşmasa da, aşağı yukarı bir tahminde bulunmamıza yardımcı oluyor. Steamspy verilerine göre Monster Hunter World PC üzerinde 5-10 milyon arası satış yaptı. Dolayısıyla oyunun PC’de en azından 5 milyon civarında sattığını söyleyebiliriz.

Aslında bu durum geliştirici ekibin PC üzerindeki çalışmalarını da açıklıyor. PC’de yaşanan sorunlar için şimdiye kadar çeşitli Monster Hunter World güncellemeleri yayınlandı ve oyundaki hatalar giderildi. Bu da Capcom’un neden PC üzerine eğildiğini kanıtlar cinsten.

Daha da güzeli ise PC oyuncuları herhangi bir modlama aracına ihtiyaç duymadan Monster Hunter World’e mod yapabiliyor. Kısa süre önce oyuna çok sayıda yeni kullanıcı yapımı mod yayınlanmıştı.

2018/2019 yılı ikinci çeyrek mali dönem raporlarında Capcom da Monster Hunter World’ün Steam sürümünün güçlü bir performans gösterdiğini dile getirmişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.