Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

MIUI 13 Ne Zaman Çıkacak? Gözler Bu Tarihte

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yeni arayüzü MIUI 13 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Söylentilere göre önemli yeniliklere sahne olması beklenen arayüz, ağustos ayında kullanıma sunulacak.

Android 11 tabanlı MIUI 12.5 güncellemesini hız kesmeden dağıtmaya devam eden Xiaomi, bir yandan da yeni arayüzünü tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yıl ekran altı kameraya sahip ilk akıllı telefonunu piyasaya sürecek olan Çinli teknoloji devi, cihazını MIUI 13 üzerinde tanıtmayı planlıyor.

GizChina’nın aktardığı bilgilere göre Xiaomi’nin üst düzey yöneticilerinden biri MIUI 13’ün şirket içi dahili testlerden geçtiğini ve ağustos ayında piyasaya sürüleceğini bildirdi. Şirket, yeni arayüzünün resmi çıkış tarihini henüz açıklamadı, ancak gelen haberler Android kullanıcılarının güncellemeye her zamankinden daha yakın olduklarını gösteriyor.

MIUI 13 guncellemesi

MIUI 13’ün duyurulması, güncellemenin hemen Xiaomi marka tüm akıllı telefonlarda kullanıma sunulacağı anlamına gelmiyor. Dağıtım, her zaman olduğu gibi aşamalar halinde gerçekleşecek. Öncelik elbette Çin’de satılan cihazlarda olacak. MIUI 13 güncellemesinin küresel pazardaki telefonlara ulaşması ise biraz zaman alacaktır. Son iki yılda piyasaya sürülen tüm modellerin MIUI 13 arayüzünü alması bekleniyor.

Öte yandan yukarıda da bahsettiğim gibi Xiaomi’nin ilk ekran altı kameraya sahip olan akıllı telefonu olan Mi Mix 4 de yeni güncelleme ile eşzamanlı olarak yakında duyurulacak. Üst seviye bir yenileme hızına sahip OLED ekran, 5.000mAh batarya, 120W kablolu şarj ve 80W kablosuz şarj sunması beklenen amiral gemisi, teknik olarak Çinli markanın bugüne kadarki en güçlü modeli olacak.

Xiaomi MIUI 13 arayuzu ne zaman cikacak

Google, geçen ay düzenlediği Google I/O etkinliğinde MIUI 13 arayüzünün temel alacağı Android 12‘nin ilk beta sürümünü başlatmıştı. Hem kullanıcı deneyimi hem de gizlilik kontrolü ile ilgili önemli iyileştirmeler sunan işletim sistemi, artık kullanıcılara, hangi uygulamaların kişisel verilerini nasıl kullandığını takip etmek için bir arayüz sağlayacak.

Söz konusu özellik, kullanıcıların yazılımın kişisel bilgilerine hangi amaçla erişim talep ettiğini öğrenmelerine olanak tanıyacak, ancak bu aracın çalışması için uygulama geliştiricilerin Google’ın yönergelerini izlemesi gerekecek.

Ayrıca iOS 14‘e benzer şekilde cihazın mikrofon ve kamera etkinliği göstergeleri, uygulamalar tarafından etkinleştirildiğinde görüntülenecek. Android 12 ayrıca uygulamaların panoya erişme istekleri hakkında kullanıcıları anlık olarak bilgilendirecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.