Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Minecraft Snapshot 21w19a Güncellemesi Yayınlandı

Minecraft'ta başka bir  Caves & Cliffs güncellemesi yayınlandı. Oyun nihayet Java 16 sürümüne aktarıldı ve böylece fan yapımı değişikliklerin yaratıcıları için hayatı kolaylaştırdı.

Mojang, Minecraft Java Edition için Mayıs ayının 21w19a numaralı ikinci güncellemesini yayınladı. Önceki güncellemeler gibi, Kurulumlar bölümünde anlık görüntüleri etkinleştirdikten sonra bu sürüme ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, oyundaki çalışmalarınızın bir yedek kopyasını önceden almak veya anlık görüntü oturumlarını ayrı bir klasörden çalıştırmak daha akıllıca bir hareket çünkü onu etkinleştirmek dünyanızı kaybetmenize neden olabileceğini hatırlatalım.

Minecraft Snapshot 21w19a 1

Yaklaşan Caves & Cliffs güncellemesinden yeni özellikler ekleyen ilk ve oldukça büyük güncellemelerin ardından, Mojang bize çoğunlukla küçük güncellemeler ve değişiklikler sundu. Öte yandan 21w19a güncellemesi ile birlikte oyuna eklenen bazı ögeler kaldırıldı. Bu öğelerde tam olarak neyin rafine edilmesi gerektiği belirtilmedi. Muhtemelen oyundan kaldırılan malzemeler daha büyük bir güncellemenin habercisi ve bu ögeler bazı sorunlar çıkarttı. Güncelleme 21w19a, oyun dünyasında görünen jeotların sayısını da azalttı.

Güncelleme 21w19a ile eklenen yenilikler çoğu oyuncu için son derece mütevazı olsa da, bu anlık görüntünün bize sadece öge kayıpları getirmediğini de belirtelim. Şu andan itibaren, ögeler için daha uzun adlar girebilebilecek, sınır 35 karakterden 50 karaktere yükseltildi. Ancak en önemli değişiklik, oyunun Mart ayında piyasaya çıkan Java sürüm 16’ya geçişi oldu. Küçük performans iyileştirmelerinin yanı sıra, bu haber daha çok mod yapımcılarını memnun edecek. Sürüm 16, mühürlü sınıflar ve kayıtlar dahil olmak üzere fan yapımı değişikliklerin yaratıcıları için (özellikle uzun yıllar temel oyunu destekleyen Java 8 ile karşılaştırıldığında) birçok basitleştirme seçeneği sunacak.

Büyük güncelleme Caves & Cliffs yakında çıkacak. En azından kısmen, çünkü yaz aylarında “sadece” yeni içerik alacağız. Minecraft dünyalarının neslinde daha ciddi değişiklikler için yılbaşına kadar beklememiz gerekecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.