Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Minecraft Modları Nasıl Yüklenir?

Milyonları peşinden sürükleyen Minecraft, özellikle oyuna çıkan özgün modlar ile çok daha eğlenceli hale geliyor. Oyununuzu çeşitlendirmek isterseniz, sizler için Minecraft mod yükleme rehberi hazırladık.

Minecraft‘ı düz bir şekilde oynamaktan sıkıldıysanız Minecraft modları nasıl yüklenir rehberimize hoş geldiniz. Oyun tarihinin en çok satan yapımı mod yükledikten sonra bambaşka haller alabiliyor. Gelin detaylara geçelim.

Minecraft mod yükleme işlemi sandığınız kadar zor bir işlem değil. En ince ayrıntısına kadar sizlere anlatacağız. Özellikle en çok aranan Minecraft Shader Mod paketlerini de sizlerle paylaşacağız.

Minecraft Modları
Minecraft Harry Potter Mod

Windows ve Mac İçin Minecraft Modları Nasıl Yüklenir?

Minecraft modları yükleme işleminin birkaç farklı yolu mevcut ancak en kolay ve en popüler yöntem Forge adlı bir uygulama ile yapılanı. Bizde size Forge ile mod yükleme işlemini anlatacağız.

  • Adım 1: Resmi Forge web sitesine gidin ve yazılımın önerilen sürümünü indirin. Ayrıca Forge’ın en son sürümünü de yükleyebilirsiniz, ancak bazı modları düzgün şekilde çalıştırma yeteneğinizi etkileyecek bazı çözülmemiş hatalar ile karşılaşabilirsiniz.
  • Adım 2: Yüklemek istediğiniz modları güvenilir bir kaynaktan indirin. CurseForge, aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce harika modun bulunduğu popüler bir site. Ancak, tüm modlar Minecraft’ın tüm sürümleriyle ve hatta Forge ile uyumlu değil. Yazılımınızla uyumlu olup olmadığını öğrenmek için ilgilendiğiniz belirli modu araştırdığınızdan emin olun.
  • Adım 3 (Windows): .minecraft dizininde “mods” klasörünü oluşturun. Hedef adresiniz: C:\Users\”kullanıcıisminiz”\AppData\Roaming\.minecraft
  • Adım 3 (Mac): Minecraft dizininde “mods” klasörünü oluşturun. Hedef adresiniz: ~/Library/Application Support/minecraft
  • Adım 4: İndirdiğiniz modu ”mods” klasörünün içerisine atın.
  • Adım 5: Minecraft’ı çalıştırın, ancak önce Forge hesabınızın etkin olduğundan emin olun. Aksi takdirde modlarınız düzgün yüklenmeyecek.

Bu kadar! Minecraft mod yükleme işlemi bitti. Bahsettiğimiz gibi, internette Forge‘ın yanı sıra LiteLoader gibi başka mod yükleme uygulamaları da var, bu nedenle sunduğu her şeyi beğenmediyseniz her zaman benzer başka bir program kullanabilirsiniz. Bununla birlikte en popüler uygulama Forge olduğu için neredeyse tüm modlar ile uyumlu olarak çalışmakta.

Minecraft Modları

Konsol ve Windows 10 Sürümü Minecraft Modları Nasıl Yüklenir?

Ne yazık ki, Xbox One ve PlayStation 4’te Minecraft için teknik olarak modlar mevcut değil. Bunun yerine, oyuncuların eklentilere erişimi mevcut. Modlardan farklı olarak, bu eklentiler ücretsiz değil ve PC modlarına kıyasla oldukça kısıtlı. Hiç yoktan iyi olduğu için sizlere bu mod yükleme işlemini de anlatacağız.

  • Adım 1: Konsolunuzda Minecraft’ı başlatın ve ana menüden Marketplace’i seçin.
  • Adım 2: Bir Dış Görünüm Paketi, Dünya, Doku Paketi veya Karma Paket seçin.
  • Adım 3: Eklentiyi satın almak için Minecoins veya kredi kartı kullanın.
Minecraft Modları

Telefonlara Minecraft Modları Nasıl Yüklenir? (iOS ve Android)

Ne yazık ki, konsollarda bulduğunuz sınırlamalara benzer şekilde, Minecraft’ın elde taşınan bir sürümüyle gerçek modları kullanmak mümkün değil. Neyse ki, BlockLauncher ve Mods For Minecraft gibi bir üçüncü taraf uygulamasını kullanarak oyunu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Telefon için Minecraft modları yükleme adımları:

  • Adım 1: Yapmanız gereken ilk şey, Minecraft için birkaç Eklenti yüklemek. Bunları hem iOS hem de Android için kolayca indirebilirsiniz.
  • Adım 2: Eklentilerinizi bulmak ve yüklemek için ekrandaki adımları izleyin.
Minecraft Modları

Ücretsiz Minecraft Modları Sunan CurseForge Nasıl Kullanılır?

CurseForge‘un farklı kategorilerde binlerce Minecraft Modu mevcut. Tam aradığınız modu bulmak için CurseForge’un filtreleme, arama, kategoriler ve daha fazlası gibi çeşitli araçlarından yararlanın! En iyi Minecraft ücretsiz mod paketleri bu site içerisinde mevcut.

Minecraft Modları

İstediğiniz modu bulduktan sonra, hemen İndir’e tıklamak yerine, sayfasını açmak için modun üzerine tıklayın. Mod hakkında bilgileri okuduktan sonra, ekranın sağ üst köşesindeki ”Download” sekmesine tıklayın.

Download’a tıkladığınızda, CurseForge modu birkaç saniye sonra yeni bir sayfada otomatik olarak indirecek.

Minecraft Modları

Mod indirildikten sonra, ekranın alt kısmındaki Farklı Kaydet sekmesine basmanız gerekecek. Bulmayı kolaylaştırmak için mod dosyasını bilgisayarınızdaki İndirilenler klasörüne kaydedin. Daha sonra size yukarıda anlattığım gibi oyunun kurulu olduğu yerdeki ”mods” klasörüne atmanız yeterli olacak. Aşağıda verdiğimiz en iyi Minecraft modları dahil istediğiniz bütün modları artık sizde kullanabileceksiniz.

Minecraft En İyi Mod Paketleri Listesi – 2021

Minecraft mod yükleme işlemini sizlere öğrettikten sonra sıra geldi en iyi mod paketleri listemize. Bu paketlerin hepsinin ücretsiz olduğunun altını çizelim. Bu paketleri yükledikten sonra oyun zevkiniz adeta beşe katlanacak. İşte sizler için Minecraft ücretsiz mod paketleri.

CrazyCraft 4 Mod Paketi

Minecraft Modları

Minecraft için yapılmış en iyi modlar desek aklımıza ilk bu mod gelir. Adından da anlayabileceğiniz gibi, bu mod paketi iyi ve gerçekten çılgın. Bu paket içerisinde Orespawn, TragicMC, Witchery ve çok daha fazlasını içeren 88 mod ile her zaman yapacak veya keşfedecek yeni bir şeyiniz olacak. Bu mod paketini bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

SevTech: Ages Mod Paketi

Minecraft Modları

Hikayeli bir oyun için bulacağınız en iyi Minecraft mod paketlerinden biri! Modlara, cevherlere, tariflere, eşyalara ve daha fazlasına çok sınırlı erişimle başlarsınız. Mod paketindeki yüzlerce özel geliştirmede ilerledikçe, daha geniş bir mod yelpazesine ve üzerinde çalışılacak şeylere erişmenizi sağlayan yeni Çağlara ilerleyeceksiniz. Tüm gelişmeler bireysel ve sunucu genelinde değil, bu nedenle arkadaşlarla oynamak için mükemmel bir mod paketi. Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Pixelmon Generations Mod Paketi

Minecraft Modları

İlginç Minecraft modları arıyorsanız tam yerine geldiniz. İster sıkı bir Pokemon hayranı olun, ister Pokemon evrenine uzak birisi olun, bu Minecraft mod paketi tam size göre. Gen 1’den Gen 8’e kadar her Pokemon’a, 130’dan fazla farklı biyom, 42 doğal olarak yumurtlayan yapıya ve çok daha fazlasına sahip ve en bilgili Pokemon hayranlarını bile meşgul edecek kadar çok içerik mevcut. Geniş bir Wikipedia ve birçok yardımcı oyun içi araçla, yeni başlayanlar için de öğrenmesi çok kolay! Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

RLCraft Mod Paketi

Minecraft Modları

Bu, Minecraft’ın çok kolay olduğunu düşünen ve zorlu bir alternatif arayan herkes için. Mod paketi yaratıcısı bize öleceğimizi garanti etti. Susuzluk çubuğu, sıcaklık etkileri ve daha fazlasıyla tam bir RPG deneyimi. Tüm bunlar kıyamet ve kasvet değil, aynı zamanda yaşanacak maceralar da var! Özel çeteler, biyomlar ve ögeler ile bu mod paketi yalnızca zorlu değil, aynı zamanda heyecan verici. Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Farming Valley Mod Paketi

Minecraft Modları

Bu listenin çoğunun aksine, bu, sadece rahatlamak isteyenler için en iyi Minecraft mod paketlerinden birisi. Stardew Valley oyununa dayanarak amacınız küçük bir kasaba kurmak ve çiftçilik yaparak, hasat ederek, kaynaklarınızı yerel karakterlere satarak ve ardından bu parayı daha fazla şey satın almak için kullanarak paketin içinde ilerlemek. Mod paketi, her biri ekilecek ve satılacak özel mahsulleri olan geleneksel dört mevsime sahip. Stardew Valley’den gerçek müzik bile var! Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

SkyFactory 4 Mod Paketi

Minecraft Modları

SkyFactory 4, klasik Minecraft haritası ve oyun modu ‘SkyBlock’ üzerinde tamamen sürükleyici bir mod paketi. Sınırlı kaynaklarla bir boşluğun ortasında küçük bir adada doğuyorsunuz ve adanızı genişletmeniz gerekiyor. Mod paketi, tam otomasyon, teknoloji, sihir, ilerlemeler ve prestij sistemi ve 30’dan fazla dünya türü ekleyecek. Daha önce hiç görmediğiniz bir SkyBlock modu. Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

All the Mods 5 Mod Paketi

Minecraft Modları

Tüm Minecraft modları tek pakette olsun istiyorsanız yerine geldiniz. Bu mod paketinin içerisinde 200’den fazla mod mevcut! Bilim, sihir, macera, çiftçilik ve çok daha fazlası. Minecraft mod paketlerinde yeniyseniz, bu tam size göre bir paket. Başlangıç paketi diyebiliriz. En çok neyi sevdiğinizi öğrenebilmeniz için birçok farklı türü deneyimlemenize izin veren Minecraft modları için tam bir tadım tabağı gibi! Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Hexxit Mod Paketi

Minecraft Modları

Dungeons & Dragons macera tabanlı Minecraft mod paketi, zamanınızı yüksek kuleleri, zindanları ve canavar yaratıklar ve hazinelerle dolu harabeleri temizlemekle geçireceksiniz. Bu mod paketi tamamen macera ile ilgili; canavarları evcilleştirin, eserler yaratın ve kendi efsanevi hikayenizi yaratırken dünyanın 47 farklı biyomu arasında savaşın! Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Minecraft En İyi Mühendislik Modu: Hexxit

Minecraft Modları

Ben Minecraft mühendislik modu arıyorum ancak tek tek Minecraft modları ile uğraşmak istemiyorum derseniz en mükemmel mod paketini sizler için bulduk. Tekkit içinde bulundurduğu modlar sayesinde en popüler mod paketlerinden biri durumunda. İçinde çok fazla ve farklı mühendislik modları mevcut. Bu modlarla ister uzaya çıkın, ister bina yapın isterseniz yeni makineler tasarlayın. Tekkit’i yüklemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Minecraft En İyi Shader Modu: WERRUS

Minecraft Modları

Minecraft Shader Mod dediğimiz zaman akla gelen ilk mod WERRUS olur. Minecraft dünyasına gerçekçi gökyüzü, bulutlar, ışıklar ve gölgeler getiren bu grafik paketi bizce en iyisi. Bu ışıklar ve gölgeler oyunu gerçekçi hale getiriyor. Orijinal Minecraft grafiklerinde böyle gölgeler bulamazsınız. Bunun gibi gerçekçi ışık efektleri, çoğu oyuncunun bu paketi ilk indirme nedeni ancak hiçbir shader paketinin Werrus Shader gibi aydınlatma özelliği yok. Bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Bu kadar! Bunlar tüm zamanların en iyi 10 Minecraft mod paketi, kesinlikle kontrol etmelisiniz. Zaman geçtikçe listeyi güncellemeye devam edeceğiz, bu yüzden güncellemeler için burayı tekrar kontrol ettiğinizden emin olun.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.