Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Milli Savaş Uçağı TAI TF-X’ten İlk Video Geldi

Havacılık gelişmelerini takip edenlerin hevesini nispeten kursağında bırakan bir video olmuş.

Bütün araştırma ve geliştirme çalışmaları yerli imkanlar dahilinde yaratılan milli savaş uçağı TAI TF-X’in bugüne dek gün yüzüne çıkmış ilk videosu paylaşıldı. Videoyu izlediğinizde gerçek bir savaş uçağının gökyüzünde süzüldüğünü göremeyeceksiniz, sadece uçağın modellenmiş hali ile oluşturulan bir konsept video izleyeceksiniz. Yine de havacılık tutkunları için oldukça heyecan verici bir içerik olduğunu söyleyebiliriz.

TAI TF-X, F16 ve F35’in yerini alacak ancak gelişimi kısa bir süre içinde tamamlanmayacak. Şu an için sadece modellenmiş halini görme şansı yakaladığımız uçağın 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tarafından Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesi adı altında yer alan uçak projesi, BAE Systems ile ortaklaşa yürütülüyor. Ancak uçak tamamlandığı zaman tamamen Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olacak.

Tamamen bağımsız olarak üretilmeyecek olan yeni uçaklar, eksiksiz şekilde yerli üretimin yapılabileceği günlerin kapısını aralar diye umut ediyoruz. Şu an için sadece modellenmiş görselleri paylaşılan ve gelişim aşamasının önemli safhalarına geçiş yapılan uçak için yayınlanan videoyu aşağıdaki ekranda izleyebilirsiniz.

TAİ TFX milli muharip uçağı

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.