Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Yenilenebilir Enerji Firması Sunseap’la Anlaştı

Microsoft, güneş enerjisi panelleri üreten Sunseap şirketiyle anlaşmaya vardı.

Teknoloji devi Microsoft’tan yapılan açıklamada Singapur merkezli yenilenebilir enerji şirketi Sunseap’la ortaklık anlaşmazı imzalandığı duyuruldu. Bu anlaşma, Microsoft için bir ilk olma özelliğine sahip.

Microsoft Yenilenebilir Enerji Firması Sunseapla Anlaştı

Önümüzde 20 yıl boyunca geçerli olması planlanan anlaşma ile Microsoft, Sunseap’ın ürettiği 60 MWp kapasiteye sahip güneş enerjisi panellerinin yüzde 100’ünü satın alacak. Singapur genelindeki yüzlerce çatıya inşa edilecek olan bu paneller, Microsoft’un ülkedeki veri merkezine güç sağlamak için güneş enerjisini depolayacak. Bu yolla veri merkezinin ihtiyaç duyduğu elektriği temin etme fikri akıllıca, üstelik bu büyüklükte bir proje Singapur’da da ilk kez hayata geçiriliyor.

Microsoft’un Singapur biriminin başındaki isim Kevin Wo, anlaşmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sunduğumuz bulut bilişim hizmeti, Singapur’un dijital dönüşümüne güç veriyor. Bugün imzaladığımız anlaşma, bu dönüşümün temiz enerji kaynaklarıyla güç kazanmasını sağlayacak. Singapur’un lider güneş enerjisi paneli üreticisi Sunseap’la çalışıyor olmaktan ve yerel temiz enerji ekonomisinin büyümesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Anlaşmayla birlikte Microsoft, yerel operasyonlarının ve veri merkezinin sürdürülebilirliğini daha da iyileştirmiş olacak. “

Microsoft daha önce de benzer anlaşmalar yaptı

Güneydoğu Asya’nın en büyük veri merkezini Singapur’da inşa eden Microsoft, giderleri azaltmak ve çevreye daha az zarar vermek için Sunseap’la anlaşma imzaladı. Bu anlaşma aynı zamanda Microsoft’un üçüncü uluslararası yenilenebilir enerji sözleşmesi oldu. Daha önce de İrlanda’da General Electric firmasıyla ve Hollanda’da Vattenfall şirketiyle benzer anlaşmalar imzalanmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.