Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Yeni Güvenlik İşlemcisi Pluton’u Duyurdu

Microsoft, Intel, AMD ve Qualcomm şirketleri ile ortak olarak yeni bir güvenlik işlemcisi olan Pluton üzerinde çalışmaya başladı.

Görünüşe göre MicrosoftPLUTON olarak adlandırılan yeni bir güvenlik işlemcisi üzerinde çalışıyor. Microsoft bunu AMD, Intel ve Qualcomm ile işbirliği içinde yapıyor. Bu şirketler teknolojiyi kendi işlemcilerine entegre edecek. Pluton güvenlik işlemcisi, Microsoft ve AMD‘nin Xbox oyun konsolları için özel işlemcilerle başlattığı bir teknoloji kullanılarak inşa edilmesine rağmen, hem AMD hem de Intel’den gelecek “tüketici” yongalarının içinde yer alacak.

Microsoft Yeni Guvenlik Islemcisi Plutonu Duyurdu 1

Son yıllarda, Windows PC’lerin güvenliği, CPU’ların farklı güvenlik açıklarından yararlanan donanımdan bağımsız kötü amaçlı yazılımlar gibi yeni saldırı dalgası tarafından ciddi şekilde tehlikeye atıldı. Bu, Microsoft’un işletim sistemini ve kullanıcılarını koruyacak ve genel platform güvenliğini sağlayacak yeni bir donanım işlemcisi tasarlamasını sağladı. Yeni güvenlik işlemcisi ayrıca AMD’nin mevcut EPYC sunucu işlemci serisinde bulunan standart bir özelliği de kullanıyor. Intel, Windows PC’lerin güvenliğini sağlamak için benzer bir yaklaşım benimsemeyi de planlıyor.

Bu yeni işbirliği, fiziksel saldırıları ve şifreleme anahtarı hırsızlığını önlemeye yardımcı olacak ve aynı zamanda ürün yazılımı saldırılarına karşı koruma sağlayacak daha güçlü bir güvenlik sağlayacaktır. Xbox ve Azure Sphere’de öncülük eden bu çipten bulut güvenlik teknolojisi, gelecekteki Windows PC’lere daha da fazla güvenlik ilerlemesi getirecek, ekosistem ve OEM iş ortaklarıyla bir yolculuğun başlangıcını işaret edecek.

Microsoft yaptığı açıklamada “Windows PC’lerin geleceği için vizyonumuz, en temelde güvenliktir, CPU’da yerleşiktir; burada donanım ve yazılım, saldırı vektörlerini tamamen ortadan kaldırmak için tasarlanmış birleşik bir yaklaşımla sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Bu devrim niteliğindeki güvenlik işlemcisi tasarımı, saldırganların işletim sisteminin altında saklanmasını önemli ölçüde daha zor hale getirecek ve fiziksel saldırılara karşı koruma, kimlik bilgileri ve şifreleme anahtarlarının çalınmasını önleme ve yazılım hatalarından kurtarma olanağı sunma becerimizi geliştirecek.” dedi.

Microsoft tarafından yayınlanan makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.