Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Xbox Mağazasındaki Komisyon Oranını Düşürebilir

Microsoft, Xbox mağazasındaki komisyon oranlarını yüzde 30'dan yüzde 12'ye düşürmeyi planlıyor.

Epic Games ve Apple arasındaki davanın bir parçası olarak mahkemeye sunulan belgeler, kamuoyuna yansımaya devam ediyor. İlk olarak The Verge tarafından paylaşılan belgelerde, Microsoft’un Windows 10 ve Xbox mağazalarına ilişkin çeşitli bilgi ve veriler yer alıyor.

Detaylara geçmeden önce, Microsoft’un Epic Games ve Apple arasındaki yasal savaşta ne işi olduğunu merak edenler için kısaca açıklayalım. Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, App Store yönergelerinin tekelci ve rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle Ağustos 2020’de Apple’a antitröst davası açmıştı.

microsoft xbox mağazası

Apple da, pazarda tekel olmadığını ve Fortnite gibi oyunların mevcut pazar boyutunu göstermek amacıyla Steam, Microsoft Store, Xbox ve PlayStation Store gibi platformlardan veri talep etmişti.

Mahkemeye sunulan belgelere göre Microsoft, gelir paylarını kapsayan bir bölümde, Windows Mağazası komisyonunun 2021 yılında yüzde 30’dan yüzde 12’ye düşeceğini belirtiyor. Geçtiğimiz hafta içinde sizlerle paylaştığımız bu gelişme, şirket tarafından da onaylanmıştı.

microsoft komisyon oranı

The Verge’e göre Microsoft, Xbox mağaza komisyonunu da 2021’de aynı miktarda azaltmayı planlıyor. Haberin yayınlanmasından kısa süre sonra bir açıklama yapan ABD’li teknoloji devi, mahkeme belgelerinin aksine şu anda konsol tarafında komisyon oranlarını değiştirme gibi bir planları olmadığını belirtti.

“Konsol yayıncıları için gelir payını güncellemeyeceğiz” diyen şirket, buna rağmen belgelerin yanlış olup olmadığını hakkında herhangi bir şey söylemedi. Şu anda üç büyük konsol üreticisi Nintendo, Microsoft ve Sony, kendi mağazalarındaki satışlardan yüzde 30 oranında komisyon alıyor. Eğer Microsoft gerçekten bu oranı yüzde 12’ye çekerse, sektördeki diğer firmalara da örnek olabilir. Konuya ilişkin yeni gelişmeler yaşanması halinde sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.