Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Apple Cihazlar İçin Xbox Series X Kontrolcü Desteği Getirecek

Gelecekteki bir güncelleme, iOS ve iPadOS'te Xbox Series X kontrol cihazlarını etkinleştirecek.

Microsoft ve Apple, yeni Xbox Series X ve Series S kontrol cihazlarının iPhone ve iPad’lerde çalışması için birlikte çalışıyor. Şu anda, yeni denetleyiciler iOS veya iPadOS’ta resmi olarak desteklenmiyor. Ancak Apple “Microsoft ve Apple, gelecekteki bir güncellemede müşterilere Xbox Series X denetleyicisinin uyumluluğunu sağlamak için birlikte çalışıyor” diyor.

Apple Cihazlara Xbox Kontrolcu Destegi Geliyor

Bu, iki şirketin Xbox oyun kumandası desteğini geliştirmek için çalışması gereken ilk sefer değil. Apple, Xbox Elite 2 denetleyicisi ve Xbox Adaptive Controller için bu yılın başlarında iOS 14’e destek eklemek için Microsoft ile birlikte çalıştı. Ancak destek, Elite 2’nin yayınlanmasından yaklaşık bir yıl sonra başladı.

Apple’ın yeni Series X denetleyicileri onaylamasının ne kadar süreceği belli değil, ancak DualSense desteğinin yakında gelebileceğine dair işaretler var. Apple Insider geçtiğimiz günlerde şu anda beta sürümünde olan iOS 14.3’ün PS5’in DualSense denetleyicisi için “perde arkası desteği içeriyor gibi göründüğünü” bildirdi.

Apple, destek notunda DualSense’ten bahsetmedi, ancak umarım şirketin DualSense ve yeni Xbox denetleyicileri için desteği dahil etmesi bir yıl sürmez.

Microsoft, Yeni Güvenlik İşlemcisi Pluton’u Duyurdu haberimize de göz atabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.