Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Mi 6 ve Mi Mix 2’ye Yüzle Ekran Kilidi Açma Özelliği Geldi

Yeni MIUI güncellemesiyle Xiaomi'nin amiral gemisi modellerine yüz ile kilit ekranı açma özelliği geldi.

Xiaomi tarafından geliştirilen özel kullanıcı arayüzü MIUI, tam 367 haftadır güncelleme almaya devam ediyor. Son çıkan güncellemede ise yüzle kilit açma sistemi iki Xiaomi modeline eklenmiş oldu. Bu modeller ise Mi 6 ve Mi Mix 2 olarak belirtiliyor.

Mi 6 ve Mi Mix 2ye Yüzle Ekran Kilidi Açma Özelliği Geldi

Daha önce de Redmi Note 5 Pro’ya gelmişti

Hatırlanacağı üzere son MIUI güncellemesi, Xiaomi’nin yeni modellerinden Redmi Note 5 Pro’ya da yüz ile kilit açma özelliğini getirmişti. Mi 6 ve Mi Mix 2’ye gelen güncelleme, göz bebeği tanımlama veya 3D derinlik algılama yerine çok daha basit bir mantıkla çalışan yüz tanıma sistemini cihazlara kavuşturdu.

Eğer güvenlik ve gizlilik takıntınız varsa, bu özelliğe çok fazla güvenmemeniz tavsiye edilir. Size benzeyen veya yüzünüzün fotoğrafını çeken herhangi birisi, telefonun ekran kilidini açabilir. Yani bu güvenlik önlemi iPhone X’teki yüz tanıma yazılımıyla karşılaştırılamayacak kadar basit.

Güncellemeler kontrol edilmeli

Yine de yüz tanıma sistemini kullanmak isteyen Mi 6 ve Mi Mix 2 sahipleri, OTA yoluyla dağıtılan güncellemeyi bir Wi-Fi ağına bağlandıktan sonra indirmeye başlayabilirler. Eğer güncelleme halen daha gelmediyse Ayarlar > Telefon Hakkında menüsü üzerinden güncellemeler kontrol edilebilir.

Güncelleme yüklendikten sonra ise yine Ayarlar uygulamasına girip “Kilit ekranı, şifre ve parmak izi” bölümünden “Yüz verisi oluştur” menüsünü açarak biyometrik tanımlama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bunun için kullanıcıların başlarını hafifçe oynatıp sağa sola çevirmeleri yeterli oluyor. Hepsi bu kadar!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. İlkin

    Xiomi MiA2 litr telefon yüz kilidi yol oldu guncellendim telefonu

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.