Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Medieval Kingdom Wars İncelemesi

Strateji oynuu Medieval Kingdom Wars Erken Erişim'den çıktı.

Medieval Kingdom Wars nihayet erken erişimden çıktı ve biz de inceleme fırsatı bulduk fakat incelemeye geçmeden önce Steam sayfasına da göz attığımı söyleyeyim. Yeni RTS oyunu Medieval Kingdom Wars’un Steam sayfasını açtığımda oldukça şaşırdım çünkü Orta Çağ strateji oyunu türünü yeniden şekillendirdiklerini iddia ediyorlardı. Yani bu oldukça iddialı bir iddia. Üstelik karşınızda Crusader Kings ve Total War gibi rakipler varken. Peki Medieval Kingdom Wars gerçekte neler vadediyor?

medieval kingdom wars incelemesi 1

Ekran görüntülerini ve ‘Çok Olumlu’ şeklindeki inceleme puanlarını geçtikten sonra oyunu Reverie World Studios’un yaptığını görünce şaşırdım. Bunun sebebi ise kendilerinin kötü şöhreti. 2011 yılında çıkardıkları Dawn of Fanasy kesinlikle tamamlanmamış, buglı bir oyundu. Sonraki oyunları Kingdom Wars da benzer bir yapıdaydı.

Buna rağmen Medieval Kingdom Warsçok sayıda iyi tarafa sahip ve yapımcı firma bu sefer istediğini elde etmiş. Reverie World Studios şimdiye kadarki en tutarlı temayı kullanmış. Grand strateji haritası ve Avrupa’daki devasa savaşlar oyuna özenle aktarılırken, aynı zamanda tutorial – eğitim kısmı da bir o kadar başarılı. Bu sayede böylesine geniş bir strateji oyununa alışırken ilk evrede zorluk çekmiyorsunuz.

Medieval Kingdom Wars’un grafiklerine iyi diyebiliriz. Harika değiller fakat köü de değiller. ‘Kumlu’ bir görüntüleri var ve aşırı parlaklıktan kaçarak da Orta Çağ Avrupa’sını daha gerçekçi şekilde oyuna yansıtmışlar. Tüm bunlar fantastik bir müzik albümüyle de birleşince kendinizi gerçekten de bir Orta Çağ şehrinde hissediyorsunuz. Ritmik diyalogların seslendirmesi genellikle başarılı olmuş ve oyuna sürükleyicilik katıyorlar. Savaş sesleri son derece net ve döneme uygun seçilmiş.

medieval kingdom wars incelemesi 2

Yapımcı firma binaların üzerine ikonlar koymuş ve seçildiği zaman o binanın inşaat seçeneklerini bir pencere içinde gösteriyorlar. Bu tip detaylara önem göstermeleri hoşuma gitti çünkü günümüzde çoğu yapımcı detayları es geçiyor ve daha basit, sıradan arayüzlerle karşımıza çıkıyorlar.

Maalesef tüm iyi şeylerin yanı sıra, Medieval Kingdom Wars’da hoşuma gitmeyen durumlar da var. Bunların başında bir önceki oyunlara çok fazla benzemesini sayabiliriz. Reverie World Studios görünüşe göre mevcut oyunlarını düzenlemiş, farklı bir tema katmış ve ismi de değiştirerek piyasaya sunmuş. Bu bir ek paket olsa kabul edilebilirdi fakat yepyeni bir oyun olarak çıkan Medieval Kingdom Wars, daha kendine özgü olabilirdi. Bu yüzden de daha önceki Reverie World Studios oyunlarını anımsatıyor.

Aynı zamanda savaşlar ve oynanış da yeteri kadar iyi değil. Hantal animasyonların ve sığ strateji elementleri bir kenara, taktikler sadece surlara saldırıdan ibaret. Sonrasında ordunuzu yarılan alana yığıyor ve ilerliyorsunuz. Açıkçası Total War serisine rakip olmayı vadeden bir oyundan daha fazlasını beklerdim. RTS savaş alanları kesinlikle çok daha iyi olmalıydı.

medieval kingdom wars incelemesi 3

Diğer yandan öyle iddia edilse de, aslında şehirleri özgürce yaratamıyorsunuz. Stratejik haritada belli yerler var ve binaları sadece buralara koyabiliyorsunuz. Bu da kafanızdaki savunma pozisyonuna geçmenizi engelliyor.

Yine de Medieval Kingdom Wars uygun fiyatlı bir oyun ve strateji severlerin beğeneceğini düşünüyorum. Çok fazla yenilik vadetmiyor fakat RTS oyunlarının bu kadar az çıktığı bir dönemde keyif verecektir.

Artıları:

  • Başarılı Orta Çağ Avrupa teması
  • Müzikler
  • Uygun fiyatı

Eksileri:

  • Sığ oynanış
  • Yenilik vadetmiyor

Medieval Kingdom Wars - Developer Diary # 2

İnceleme Özeti

Medieval Kingdom Wars İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!