Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

MediaTek, Helio G Serisine Bütçe Dostu İki Yeni İşlemci Ekledi

MediaTek, bütçe dostu akıllı telefonlara güç verecek iki adet yeni işlemcisini duyurdu.

MediaTek, bütçe dostu Helio G yonga seti serisine Helio G96 ve Helio G88 isminde iki yeni üye ekledi. Helio G96, Helio G95’in yerini alırken, G88, Helio G85’in devamı niteliğinde olacak. Ufak sayı artışlarından da anlaşılacağı gibi, her iki çip de öncekilere göre küçük bir yükseltme olacak. İşlemci veya grafik mimarisinde ciddi bir değişiklik yok, ancak ekran desteği, bağlantı ve kamera konusunda bazı iyileştirmeler mevcut.

MediaTek Helio G96

Yeni Helio G96 ile başlayalım. Bu yonga seti, Helio G95 ile aynı işlemciye sahip olacak. Yani bu yeni işlemci de 2.05GHz’e kadar saat hızı sunan iki ARM Cortex-A76 performans çekirdeğine ve 2.0GHz’e kadar çalışan altı ARM Cortex-A55 verimlilik çekirdeğine sahip sekiz çekirdekli bir kuruluma sahip olacak. Garip bir şekilde, yeni yonga seti, G95’teki Mali-G76 MC4’ten bir adım geride olan bir Mali-G57 MC2 birimi kullanacak. Grafik birimini düşürme kararı bizlere, akıllı telefon üreticilerinin Helio G serisi yerine Dimensity 700 5G‘yi seçmeye zorlama düşüncesi gibi geldi.

MediaTek Helio G

Yeni modeldeki en büyük yükseltme, 120Hz ekranları Helio G95’te 90Hz 1080+’dan bir adım öteye 1080p+ çözünürlüğe kadar çalıştırabilmesi olacak. MediaTek, ekran desteğinin DDIC kaynağı, C-phy veya D-phy arayüzünde herhangi bir sınırlaması olmadığını ve hem LCD hem de AMOLED panelleri işleyebileceğini söyledi.

Bir başka iyileştirme alanı da kamera, çünkü çip artık 108MP sensörleri destekliyor, G95’teki 64MP desteğine göre büyük bir sıçrama olmuş. Helio G96 ayrıca LTE hızı (Cat 13), UFS 2.2 flash depolama desteği ve Bluetooth 5.2 desteği de sağlayacak.

MediaTek Helio G88

MediaTek Helio G

MediaTek Helio G88‘e gelince, bu çok daha da küçük bir yükseltme. Aynı işlemci ve grafik birimini koruyan yonga seti artık 1080p+ çözünürlüğe kadar 90Hz panelleri destekleyecek. Kamera sensörü desteği 48MP’den 64MP’ye yükseltildi ancak hala 4K desteği yok. Yonga setinin RAM ve depolama desteği, modem, bağlantı özellikleri vb. dahil olmak üzere hemen hemen her şey Helio G88 ve Helio G85’te aynı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.