Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

League of Legends’ta Genel Sohbet Kapatılıyor

Riot Games, League of Legends 11.21 Yaması'nda eşleştirmeli sıralarda genel sohbeti devre dışı bırakacağını açıkladı. Detaylar haberimizde.

MMO türünün en popüler oyunlarından League of Legends, çok önemli bir değişiklikle gündemde. Riot Games tarafından yapılan açıklamada, giderek büyüyen küfür ve hakaretin önüne geçmek amacıyla eşleştirmeli sıralarda genel sohbetin devre dışı bırakılacağı belirtildi.

Riot, 2021 yılında davranış sistemleri konusundaki odaklarının çoğunlukla AFK kalma ve bilerek besleme gibi oynanış tabanlı davranışlarda olmasına rağmen, bu yıl oyuncuların birbirlerine karşı kötü tavrının giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini gözlemlediklerini söyledi.

Kapatılan Tek Özellik Genel Sohbet Olacak

lol genel sohbet

Lol’deki genel sohbetin, takımlar arasında eğlenceli sosyal etkileşimler ve tatlı atışmalara sahne olabilse de şu an olumsuz etkileşimlerin olumlu etkileşimlerden daha fazla olduğunu belirten şirket, bu değişikliğin etkilerini küfür/hakaret ve ceza sayıları üzerinden inceleyeceklerini ve doğrudan oyunculardan alınan geribildirimlerle ve anketlerle yorumlayacaklarını aktardı.

Öte yandan devre dışı bırakılan tek özellik genel sohbet olacak. Bu da, rakipleriniz hala ifadelerinizi ve şampiyon ustalığı ifadelerinizi duyabileceği ve görebileceği (sessize alınmadıysa) anlamına geliyor. Oyun sonu ekranındaki sohbet iki takım arasında olmaya devam edecek. Takım arkadaşları, takım sohbetinde birbirleriyle plan yapmaya devam edebilecek.

Değişiklik, LoL 11.21 Yaması ile Devreye Alınacak

league of legends genel sohbet kapatılıyor

Küfür ve hakaretlerin takım sohbetinde de olduğuna dikkat çeken Riot, yayımladığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Genel sohbeti devre dışı bırakmanın bu sözlü sataşmaların tamamen önüne geçmeyeceğini biliyoruz. Ama takım sohbeti takımların kendi içinde uyumlu çalışmasında önemli bir yere sahip, dolayısıyla sağlayabileceği değer de çok daha fazla; bazı olumsuz deneyimlere sahne olabilse de… Koridorunuzdaki rakibin kostümünü övmek ya da onu Baron çukurunda dans partisine davet etmek isteyenleriniz için kötü bir değişiklik olduğunun farkındayız. Ama genel sohbetin oyunlarınızda sebep olduğu olumsuz durumları engellemek ve azaltmak için bunun değecek bir eylem olduğuna inanıyoruz”

League of Legends’taki bu değişiklik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.