Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

League of Legends 5.7 Yama Notları

İnce ayarlar geldi!

Riot Games, League of Legends’ın yeni sezonuyla beraber yayınladığı yamalarla oyunun stratejik çeşitliliğini arttırmayı hedefliyordu. Son birkaç yamadır yapılan değişikliklerle bu süreci başarıyla devam ettirdi; yeni yayınlanan 5.7 yaması ile ince ayarları yapmaya başladı. 

Şampiyonlarda ve eşyalarda yapılan ufak değişiklikler, giderilen hatalar ve yepyeni kostümler, 5.7 yamasıyla beraber oyuna dahil oluyor.

ŞAMPİYONLAR

Bard

Taban saldırı gücü ve zırhı arttırılan Bard’ın erken ve geç oyunda etkinliğini arttırmak adına Micinlerin doğma hızı ve Tınıların mana yenilemesi artırıldı. Bunların yanı sıra Kozmik Bağ(Q)’ın hasarı da arttırıldı.

Blitzcrank

Gazla(W) yeteneği, 8 saniye süren sabit hareket hızı yerine 5 saniye içerisinde azalarak biten hareket hızı verecek. Süredeki azalmaya aldanmayın, daha önce %16’yla başlayan hareket hızı şimdi %70’le başlayıp seviyeye bağlı olarak artacak. Yetenek sona erdiğinde ise 1.5 saniye için %30 yavaşlayacak.

Darius

Noxus Giyotini(R) katliam yaptığında mana iade edecek. Bu yetenek en üst kademeye ulaştığında, katliam yapılırsa bekleme süresi sıfırlanıyor. Sanki halihazırda tek atmıyormuş gibi!

Evelynn

Nefretin Çivileri(Q) yeteneğinin hasarı arttırıldı. 

Fizz

Deniztaşı Zıpkın(W) yeteneği üzerinde yapılan değişiklikler biraz karışık, yine de elimden geldiğince basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Bu yetenek isabet ettiğinde hedefin eksik can değeri üzerinden verdiği hasar kaldırıldı, bunun yerine yetenek gücü üzerinden hasar verecek. Pasif olarak ise hedefin eksik can değeri de verdiği hasara eklendi. (Açıklamayı becerebildim mi?)

resimler 5524f8dcbccad5524f8dcbcce7

Garen

Daha fazla ulti istiyoruz! Garen’in Demacia’nın Adaleti(R) yeteneğinin bekleme süresi ilk iki kademe için azaltıldı. Erken oyunda başarılar dileriz!

Hecarim

Haritanın altını üstüne getiren Hecarim’e dur demek şart olmuştu. Bu yüzden taban can ve mana yenilenmesi azaltıldı.

Kassadin

Boşluk Geçişi(R)’nin yüklenme aralığı kısaltıldı. Koş Kassadin koş! 

Maokai

Öz Büyüsü(pasif) özelliği düşük seviyelerde daha az iyileştirecek. Eh, bir müdahale lazımdı bence de.

Morgana

Otomatik saldırı ve yeteneklerinin ses ve görsel efektleri değiştirildi, bundan sonra Morgana’nın ne yapıp ettiğini hem oyuncu hem de rakip daha rahat görebilecek. Bunun yanında yetenek simgeleri, şampiyonun genel görünüşü ve kostümleri de güncellendi.

Nidalee

Ormanın vahşi hatunu Nidalee’nin ehlileştirme zamanı gelmişti. Bunun için de taban ve seviye başına can değerleri düşürüldü.

Quinn

Kör Eden Saldırı(Q)’nın isabet ettiği ya da ıskaladığı konusunda ortaya çıkan hatalar, yapılan hesaplama değişiklikleriyle düzeltildi.

resimler 5524f8dcbdbdb5524f8dcbdc14

Rek’Sai

Kraliçe’nin Gazabı(Q)’nın hasarı azaltıldı, buna karşılık Tünel Kaz(E)’ın bekleme süresi ilerleyen kademelerde azalıyor. Bol bol tünel görmeye hazır olun.

Shen

Haritada kendini daha çok gösterebilmesi için Birlikten Kuvvet Doğar(R) yeteneğinin bekleme süresi azaltıldı. 

Singed

Tut Savur(E) yeteneğinin canavarlara karşı uygulaması gereken 300 hasar limitindeki hata giderildi.

Teemo

Quinn’de olduğu gibi Teemo’da da Kör Eden Dart(Q) yeteneğinin isabet ettiği ya da ıskaladığı konusunda ortaya çıkan hatalar, hesaplama değişiklikelriyle düzeltildi.

Tristana

Farklı eşya dizilimlerini çekici kılmak için Patlayıcı Yük(E)’ün bekleme süresi arttırıldı, buna karşılık Seri Ateş(Q) devredeyken yapılan normal saldırılar Patlayıcı Yük’ün bekleme süresini azaltacak.

resimler 5524f8dcbeae15524f8dcbeb1a

EŞYALAR

Efsun – Yanardöner

Diğer efsunlarla denkliği sağlamak adın can değeri azaltılan eşyanın altın bedeli arttırıldı. 

Tiamat

Bu eşyanın ve dolayısıyla Vahşi Hydra’nın hasarı uzaklığa doğru artış gösterecek.

KOSTÜMLER

Omega Timi Teemo

resimler 5524f8dcb78c15524f8dcb78fc

Işık Oku Vayne

resimler 5524f8dcb8c185524f8dcb8c51

Kazanova Galio

resimler 5524f8dcb9bb55524f8dcb9bef

Kumların Muhafızı Rammus, Skarner ve Xerath

resimler 5524f8dcbaf065524f8dcbaf42

Oyunun genelinden bahsedersek;

Yükleme ekranı arkaplanına eklenen görsel ve kalınlaşan şampiyon çerçeveleriyle oyunu beklerken daha hoş bir manzara bizleri bekliyor olacak.

Tüm bunların yanı sıra, Ultra Rekabet Faktörü için yapılan değişiklikler hala geçerliliğini koruyor. Ayrıca minyonlar bundan sonra animasyon eşliğinde doğacak. Onlarınki de can değil mi?

İrili ufaklı değişiklikler, yenilikler ve düzenlemelerle LEague of Legends, güncelliğini korumaya devam ediyor. Hepinize keyifli oyunlar diliyoruz.

GL HF!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.