Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

League of Legends 5.3 Yama Notları

Bakalım neler değişmiş, neler unutulmuş

Yakın zamanda yayınlanan 5.2 yamasından çok kısa bir süre sonra yeni yamamız 5.3 geldi!

5.2 yamasıyla kaldırılan Ölümateşi Pençesi’nin yeri doldurulmamış, ama bu eşyayı kullanan şampiyonlarımız da çok etkilenmişe benzemiyor (Veigar, Mordekaiser, Katarina vs.) 

Bugün yayınlanan 5.3 yamasıyla ilgili ayrıntılardan bahsetmeye başlayalım:

Sona

DJ Sona kostümü üzerinde çalışan geliştiriciler, kostümü tamamladıklarında Sona’yı farkında olmadan eski taban niteliklerine döndürmüşler. Yeni yamada Sona’yı geçici olarak oyundan çıkarmayı bile düşünen geliştiriciler, Sona’yı şimdilik bu nitelikleriyle bıraktı. Bir sonraki yamada bu hatanın düzeltileceği açıklanan Sona, can yakacağa benziyor. Taban saldırı gücü, hareket hızı, can değeri artan Sona, oyunculara ‘Karşı Sona ne çok vurdu öyle ya?!’ dedirtmeye devam edecek.

Ahri

5.2 yamasıyla halihazırda güncellenmiş olan Ahri’nin nitelikleri tekrardan gözden geçirilmiş. 

Aldatan Küre’nin mana bedeli arttırıldı, Tilki Ateşi’nin hasarı ciddi oranda düşürüldü, fakat dönüş hızı arttırıldı, menzili azaltıldı. Ruh Saldırısı’nın da sadece menzili azaltıldı. Bundan sonra Ahri, daha kıza bir menzilde hedefine otomatik hareket edecek.

resimler 54db2d48e7aa354db2d48e7add

Azir

Bir önceki yamada güncellenen şampiyonlardan Azir de yeni yamadan nasibini almış. Kumların Fatihi’nin taban hasarı azaltıldı ve İleri!’nin menzili kısaltıldı. Koridor zorbası diyebileceğimiz şampiyonlardan olan Azir, bundan sonra daha dengeli bir şekilde can yakacak.

Diana

Diana’nın pasifi Gümüşay Bıçağı, bundan sonra birikmiş yük sayısını ve süresini gösterecek. Solgun Kamer’i ise eskisine göre 2 kat hızı dönüyor.

Fiddlesticks

Fiddle, Sömürü’süyle etimizi kemiğimizi sömürmek için daha yakına gelmesi gerekecek, çünkü Sömürü’nün menzili düşürüldü.

Gnar

İlk yayınlandığında hepimiz heveslenip oynamıştık bu yarı sevimli – yarı canavar şampiyonu. Uzun zamandır ortalıkta gözükmeyen Gnar’ın pasifine müdahale edildi. Artık Mega Gnar’ın süresi 15 saniyeye düşürüldü (‘Eskiden de 15’ti!’ demeyin, öyle yazsa da aslında 19 saniyeydi.). Yorgunluk zayıflatma süresi de arttırıldı. Bundan sonra Mega Gnar’ı daha dikkatli takip etmemiz gerekiyor.

resimler 54db2de6754e554db2de67551e

Gragas

Gragas’ın fıçısı, yeterince yavaşlatmıyormuş gibi, yavaşlatma yüzdeleri iyice arttırıldı.

Kassadin

Kassadin’in Karanlık Küre’sinin hasarı 10 birim azaltıldı. 

Katarina

Ölümateşi Pençesi’nin kaldırılmasından en çok etkilenmesi beklenen şampiyonlardan olan Katarina, yine katliam yapmaya devam edeceğe benziyor. Saldırı aralıkları birazcık azaltılan Katarına, bundan sonra saldırılarını biraz daha kısa bir sürede tamamlayacak.

Kennen

Kennen’in Elektrik Dalgası, artık Elektrik İşareti’ne yakalanan rakipleri de etkiliyor. Yıldırım Yağmuru’nun ise aynı hedefe 0.25 saniyede saldırmasına neden olan hata giderildi, normalde olması gereken şekilde 0.5 saniye oldu.

resimler 54db2d92b77b854db2d92b77f2

Nidalee

Bir önceki yamada Nidalee’ye eklenen bir özellikten bahsedilmesi unutulmuş. Pasifi Kolaçan, avladığı canavarları 2 saniyeliğine yere sabitliyor. Aslında yeni yamayla gelen bir şey değil ama ipuçlarında yer almıyordu. Ayrıca insan formundan puma formuna geçişlerinde yaşanan bekleme süresindeki bozulmalar giderildi.

Twisted Fate

Şans Destesi’nin kulelere yaptığı saldırılar her ne kadar etki etmese artık sayılıyor. Kader yeteneği kullanıp gittiğiniz yeri Rek Sai’nin Hiçlik Hücumu gibi gösterebileceksiniz.

Varus

Varus’un Musibet Zinciri yeteneğinin menzili arttırıldı. 

Zyra

Zyra’nın Ölümcül Fide’lerinin ve Kapan Kökler’inin menzillerini artık görebiliyoruz.

resimler 54db2daa6cbeb54db2daa6cc24

Doku Güncellemeleri

Fiddlesticks: Temel, Eşkıya, Tahtabacak, Balkabağı, Hayalet, Parti Canavarı, İngiliz

Kennen: Temel, Kutup Ninjası, Ölümcül, Doktor, Bataklığın Efendisi

Mordekaiser: Cehennemlik, Lord

Veigar: Temel, Baron Von, Curling, Grisakal, Cüce Cin, Üstün Kötü, Ak Büyücü

Ve son olarak en önemli ayrıntılardan birini ekleyelim: Bundan sonra Tutuştur kullandığınız şampiyonlar üsse hemen dönemeyecekler.

5.3 yamasında yine yok yok. Daha fazlasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Firecracker Jinx gelmiş! Sonunda!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. Oyun Acil

    Teşekkürler

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.