Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

League of Legends 2018 Yükselme Ligi Değişiklikleri!

League of Legends'in Yükselme Ligleri hakkında çeşitli yenilikler yapıldı ve kuralları değiştirildi. yeni kurallar ile daha adil bir maç ortamı doğdu.

Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan League of Legends’in yükselme liglerinde şu sıralar çeşitli yenilikler yapılıyor. Oyuncular için daha adil bir rekabet ortamı sağlanmaya çalışılan değişiklikler açıklandı.

League of Legends 2018 Yükselme Ligi Değişiklikleri 1

Öncelikle şunu belirtelim; geçen yıllarda da Yükselme Ligi’ni yapısında çeşitli kusurların görüldüğü ve bu kusurların düzeltilmesi konusunda kararlar alınmıştı. Ancak Riot Games’in bu sene ki vizyonu doğrultusunda Yükselme Ligi maçları Riot Games’in Türkiye ofisinde gerçekleştirilecek. Alınan bu kararla birlikte bütün oyuncuların eşit şartlarda ve profesyonel bir ortam da yarışabileceği bir yapı oluşturulmuş olacak.

Alınan yeni kararlar ile birlikte her takıma altyapısından 1 oyuncu alma zorunluluğu getirildi. Yeni yapı ile birlikte Yükselme Ligi’de tam bir profesyonel lig haline getirilmiş olacak. 8 Şampiyonlar Ligi, 6 Yükselme Ligi organizasyonuyla Ligler daha canlı bir yapıya bürünecek. Espor alanında en üst nokta olan Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için takımların Yükselme Ligi’nde başarılı olması gerekiyor.

2018 yılında Yükselme Ligi’nde 6 takım yer alacak. Bu takımlardan 3’ü 2017 yılından bu hakkı elde etmiş takımlar olacak. Diğer 3 takım ise yapılan müsabakalar sonucunda belirlenecek. Kasım ve Aralık aylarında 4 adet Yükselme ligi Açık Elemesi gerçekleştirilecek. Bu elemeler de en yüksek puanı kazanan üç takım 2018 yılında ki Yükselme Ligi’ne katılmaya hak kazanmış olacak.

League of Legends 2018 Yükselme Ligi Değişiklikleri

  • Turnuvaya katılacak olan oyuncuların hesapları Platin 5. Küme üstü olması gerekiyor.
  • Takımlarda maksimum 2 yabancı oyuncu olabilir.
  • Turnuva kayıtları Riot Turnuva Platformu üzerinden yapılıyor.
  • Oyuncuların 17 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir ya da doğum tarihinin 11 Haziran 2001 ve öncesi olması gerekmektedir.
  • Her hafta sonunda ilk 8 takıma puan verilecek.
  • Her takımın 1 yedek oyuncusu bulunacak.

Yeni değişiklikler ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.